Search by category:
Egyéb kategória

Katonákat küldtek az oltási hétre, a győri kórházba kerülők 90 százaléka oltatlan

Katonákat küldtek az oltási hétre, a győri kórházba kerülők 90 százaléka oltatlan
Sudár Éva
2021. 11. 23., k – 09:05

2021. november 23., kedd – 09:08
Friss ikon
Off

Törzs

Az első nap statiszikájából kiderült, hogy a kórházakat megrohamozó emberek döntő többsége – az ötvenből 41 ezren – a harmadik oltásukat vették fel, kevesen voltak, akik most döntötték el, hogy mégis oltakoznak. Hétfőtől ugyanakkor Magyar Honvédség további katonákat küld a kórházakba az oltási akcióhét idejére – tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-t.  

Közleményük szerint eddig 300 katona teljesített folyamatosan szolgálatot a kórházakban, egészségügyi intézményekben. Most viszont további mintegy 480 katona segíti a koronavírus-járvány elleni védekezés során az egészségügyi feladatok ellátását. Így hétfőtől összesen 79 helyszínen csaknem 800 katona támogatja az egészségügyi ellátórendszer munkáját a járványkezeléssel összefüggésben.  

A kórházakba vezényelt katonák részt vesznek a logisztikai feladatokban, segédkeznek az érkező betegek testhőmérséklet-mérésében, a betegirányítási, betegkísérési és útbaigazítási, valamint adminisztrációs és szállítási feladatokban.  

Az ugytudjuk.hu információi szerint 134 koronavírusos beteget kezelnek a győri Petz-kórházban, 90 százalékuk oltatlan. Az intenzív osztályon 14 ember küzd az életéért.  

Bevezető
Győr |

A Győri Új Szó is megírta, hogy a hétfőn kezdődő oltási héten kígyózó sorok alakultak ki a kórházak bejárata előtt – több mint ötvenezren oltatták be magukat egyetlen nap alatt. Keddtől újabb katonákat vezényeltek ki (erre az éhétre) a magyar intézményekbe, hogy segítség az egészségügyisek munkáját.

Település / hely
Győr

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sudár Ágnes

Read More

Post Comment