Search by category:
Egyéb kategória

Matovič ötszáz eurót érő utalvánnyal jutalmazná a nyugdíjasokat az oltás felvételéért

Matovič ötszáz eurót érő utalvánnyal jutalmazná a nyugdíjasokat az oltás felvételéért
Mészáros Richárd
2021. 11. 26., p – 13:33

2021. november 26., péntek – 13:33
Friss ikon
On

Törzs

Az ötszáz eurót érő utalványt a nyugdíjasok különféle szolgáltatásokra használhatnák fel. Matovič ezzel szeretné segíteni a járvány által leginkább sújtott szektorokat, a szállodákat, az éttermeket, a szolgáltatásokat és a kultúrát.

A pénzügyminiszter szerint ez 500 millió euróba kerülne az államnak, becslései szerint ugyanis körülbelül egymillió 60 év feletti élne a lehetőséggel.

Az utalvány átruházható lenne egy másik személyre.

A pénzügyminiszter szerint ha a nyugdíjasokat az ötszáz eurós utalvány sem győzi meg az oltás felvételéről, arra nem a saját kudarcaként fog tekinteni. „Ha számukra nagyobb motivációt jelent, hogy szelfit készítsenek a kórházból, ahogy lélegeztetőgépre van kötve, áldásom rá” – mondta.

Kollár elfogadhatóbb lehetőségnek tartja az utalványokkal történő jutalmazást, mint a kötelező oltás bevezetését. „Az utalvány nagy segítség lehet a nyugdíjasok számára” – tette hozzá. 

Jelenleg 860 ezer, 60 év feletti kapta meg az oltást, ők a harmadik adag felvétele után juthatnának hozzá az utalványhoz. 380 ezren még nem vették fel az oltást első adagját sem, ők ezt követően részesülhetnének a jutalomban. Az utalványt csak akkor használhatnák fel, amikor már a védőoltás mindhárom adagját felvették.

A kormánykoalícióból egyelőre csak a Sme rodina és a Za ľudí jelezte egyetértését, Matovič azonban szeretné, ha a javaslatról már kedden tárgyalna a kormány, ezt követően pedig a tervezettel gyorsított eljárás keretén belül foglalkozna a parlament is.

(mr)

Bevezető
Pozsony |

Ötszáz eurót érő utalványt kapnának azon 60 év felettiek, akik még a karácsonyi ünnepek előtt felveszik az oltást – jelentette be tervezetét Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter a Boris Kollár (Sme rodina) házelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment