Search by category:
Egyéb kategória

A Közegészségügyi Hivatal azok jelentkezését várja, akik a közelmúltban Dél-Afrikában jártak

A Közegészségügyi Hivatal azok jelentkezését várja, akik a közelmúltban Dél-Afrikában jártak
Mészáros Richárd
2021. 11. 27., szo – 18:41

2021. november 27., szombat – 18:50
Friss ikon
Off

Törzs

A Közegészségügyi Hivatal az érintetteket kéri, mielőbb jelentkezzenek az omikron@uvzsr.sk e-mail-címen. Az üzenetben fel kell tüntetni a vezeték- és keresztnevet, a telefonszámot és azt a járást, amelyben a személy aktuálisan tartózkodik.

Emellett kérik, vegyék fel a kapcsolatot az adott regionális közegészségügyi hivatallal, amely a következő lépésről határoz.

„Azokat a személyeket, akik az elmúlt 14 napban a fent említett országokban jártak, beleértve a velük egy háztartásban élőket, nyomatékosan kérjük, hogy minimalizálják a más emberekkel való kontaktust, függetlenül attól, felvették-e az oltást” – írja a Közegészségügyi Hivatal.

(Denník N)

Szlovákia hét afrikai országból állította le a légi közlekedést

Pozsony |

A koronavírus új variánsára való tekintettel Szlovákia szombat éjféltől hét afrikai országból állította le a légi közlekedést – tájékoztatott a közlekedésügyi tárca a közösségi hálón.

Az új variánstól rémült meg a világ: Ezt mondja róla Sabaka…

Jelenleg Európában a legtöbb fertőzést a delta okozza, de az új dél-afrikai variáns is felütötte fejét a kontinensen.

Már a szomszédban is megjelenhetett a koronavírus új variánsa, az omikron

Csehországban és Németországban is találtak gyanús eseteket, az egészségügyi hatóságok az új szupervariánsra, az omikron névre keresztelt koronavírus-mutációra gyanakodnak. További tesztekre van még szükség, hogy bizonyított legyen a variáns jelenléte.

Bevezető
Pozsony |

A Közegészségügyi Hivatal azok jelentkezését várja, akik az elmúlt 14 napban Dél-Afrikából tértek haza, tehát Botwsanából, Szváziföldről, Namíbiából, Lesothóból, Mozambikból és Zimbabvéből, valamint Izraelből, Hongkongból és a Seychelle-szigetekről.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment