Search by category:
Egyéb kategória

Már a szomszédban is megjelenhetett a koronavírus új variánsa, az omikron

Már a szomszédban is megjelenhetett a koronavírus új variánsa, az omikron
Mészáros Richárd
2021. 11. 27., szo – 12:17

2021. november 27., szombat – 12:15
Friss ikon
Off

Törzs

Csehországban ma délelőtt közölte a közegészségügyi hatóság, hogy gyanús esetet találtak, és az omikronnak keresztelt szupervariáns jelenlétére gyanakodnak – számolt be a Portfolio a Reuters hírügynökség nyomán. Egyelőre viszont még nem bizonyosodott be a variáns jelenléte, ehhez újabb tesztre lesz szükség. Az érintett személy Namíbiából tért haza.

Európában nemcsak Csehországból, de Németországból is érkeztek aggasztó hírek: az egyik hesseni tartományi miniszter kijelentette, hogy

nagyon valószínű, hogy az omikron már megjelent Németországban.

Kai Klose elmondta, hogy a éjszaka több omikron típusú mutációt fedeztek fel egy Dél-Afrikából hazatérő utazó szervezetében – írja a Portfolio. Elmondta továbbá, hogy a variáns szekventálása jelenleg is zajlik.

Emellett szintén ma reggeli hír, hogy már Hollandiába is nagy eséllyel megérkezett a vírustörzs, ugyanis a Dél-Afrikából tegnap hazatérő holland állampolgárok közül 61-en igazolt koronavírus-fertőzöttek, a kérdés csak az, hogy ezek közül mennyien fertőződtek valóban az omikronnal. A vizsgálatok jelenleg is zajlanak.

Több tucat fertőzött érkezhetett Hollandiába légi járatokkal Dél-Afrikából

Több tucat, koronavírussal fertőzött személy érkezhetett az amszterdami Schiphol nemzetközi repülőtérre Dél-Afrikából a KLM holland légitársaság két járatán – közölték pénteken este a holland egészségügyi hatóságok.

Az omikron variáns azért tűnik aggasztónak, mert 32 mutáció is található a tüskefehérjén, a vakcinák pedig a vírusnak épp ezt a részét célozzák. Amennyiben a cseh vagy német esetekről is beigazolódnak, hogy szupervariánsról van szó, az azt jelenti, hogy

(portfolio.hu)

Bevezető

Csehországban és Németországban is találtak gyanús eseteket, az egészségügyi hatóságok az új szupervariánsra, az omikron névre keresztelt koronavírus-mutációra gyanakodnak. További tesztekre van még szükség, hogy bizonyított legyen a variáns jelenléte.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment