Search by category:
Egyéb kategória

Bízikék elkapnák a cseheket

Bízikék elkapnák a cseheket
Orosky Tamás
2021. 12. 01., sze – 00:37

2021. december 1., szerda – 17:00
Friss ikon
Off

Törzs

A szlovák válogatott a vb helyszínén, egy spanyolországi tornával készült a világbajnokságra (15:35 Spanyolország, 25:32 Németország, 24:35 Lengyelország). Pavol Streicher szövetségi kapitány szerint a németek elleni kiegyenlített első 40 perc megmutatta, ha jó napjuk van, komoly játékerőt képviselő válogatottakkal is fel tudják venni a versenyt.

„Jó keretünk alakult ki. Vannak tapasztalt játékosaink, akik már évek óta szerepelnek a nemzeti csapatban, vannak a középgenerációból, akik a korábbi időszakban nem kaptak szerepet, de mostanra bizonyították, hogy helyük van a legjobbak közt. És van pár fiatal tehetségünk is. Ez előnyünkre válhat a vb-n” – mondta Streicher.

Szlovákia eddig csak egyszer, az 1995-ös, magyar–osztrák közös rendezésű világbajnokságon szerepelt (12. lett). Érdekesség, hogy akkor sem a selejtezőből harcolta ki a részvételt, hanem az ezt megelőző Eb-helyezésnek köszönhetően lehetett ott a tornán. Ezúttal pedig szabadkártyát kapott a nemzetközi szövetségtől, a kvalifikáció playoffjában a szerbek kettős győzelemmel léptek tovább.

„Nagyon nagy dolog, hogy ott lehetünk a vb-n. Remélem, hasonlóan jó meccseket fogunk játszani, mint a selejtezőben tettük” – mondta Bízik Réka, a dunaszerdahelyiek balszélsője még az elutazásuk előtt. Mellette a szintén a HC DAC-ban játszó Oguntoye Viktória, Bízik Boglárka és Hudák Emma is tagja a válogatottnak, csakúgy, mint a Mosonmagyaróváron szereplő Lancz Barbora. A legtöbb kézilabdázót, szám szerint hetet, a szuverén szlovák bajnok nagymihályiak adják a csapatba.

„Mivel hárman is továbbjutnak a csoportból, nem lehetünk alibisták, nekünk is ezt kell megcéloznunk. Nem szeretném csak a csehek elleni meccsre leszűkíteni ezt a kérdést, a túl sok érzelem visszaüthet. A másik két találkozón is maximális összpontosítással kell pályára lépnünk” – jegyezte meg Streicher.

Ellenfélmustra

Ami a csoport másik két csapatát illeti, a németeket az erősorrendben a kilencedik helyre sorolták. Papíron szinte biztos a továbbjutásuk, két ferencvárosi légiósuk például, Alicia Stolle és Emily Bölk pazar idényt fut, a BL-ben is ontják a gólokat. Ráadásul a csapat magja nagyon régóta játszik együtt.

Ugyanakkor a cseheket sem lehet leírni. A Bajnokok Ligája-címvédő Kristiansandban szereplő Markéta Jerábková és Jana Knedlíková által vezérelt gárda támaszkodhat a Most játékosaira is, akik szintén állandó szereplői az európai kupasorozatoknak. A csoport továbbjutói a középdöntőben a Koreai Köztársaság, Dánia, a Kongói DK és Tunézia közül három válogatottal találkoznak majd.

Bevezető

1995 után másodszor szerepelhet női kézilabda-világbajnokságon Szlovákia.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Orosky Tamás

Read More

Post Comment