Search by category:
Egyéb kategória

356 ezer vakcinát adtak be tavaly Nagyszombat megyében

356 ezer vakcinát adtak be tavaly Nagyszombat megyében
Kiss Bartalos Éva
2022. 01. 03., h – 20:15

2022. január 3., hétfő – 20:35
Friss ikon
Off

Törzs

2021 elején három nagy kapacitású oltópontot nyitottak meg a megyében, elsőként Nagyszombatban indult el a tömeges oltás, majd márciusban Dunaszerdahelyen, és Szakolcán azzal a célkitűzéssel, hogy a nyári hónapokra a megye lakosságának nagy része védett legyen a koronavírus okozta megbetegedés ellen. Nyáron tovább bővítették az oltópontok listáját, majd ősszel lehetőséget adtak a lakosoknak arra, hogy felvehessék a Covid-19 elleni vakcina harmadik adagját. A hétvégente nyitva tartó oltópontokon kívül mobil egységek is járták a megyét. A megye 251 községéből 220-at bejárt a mobil egység, összesen 33 ezer adag vakcinát adtak be főként az idősebb lakosoknak, akiknek problémát okozott a regisztráció, vagy a beutazás. Az ünnepek között is nagy volt az érdeklődés a vakcinák iránt. Dunaszerdahelyen 2 530 adag védőoltást adtak be az érkezőknek, Szakolcán több mint ezer háromszáz, Nagyszombatban közel hatezer érdeklődő vette fel a védőoltást. Jozef Viskupič megyeelnök rámutatott, hogy összesen 356 ezer vakcinát adtak be a megyében, és megköszönte az egészségügyi dolgozóknak, valamint az adminisztratív munkaerőnek, hogy segítik az oltási programot. A megyei önkormányzat tájékoztatásából kiderül, hogy eddig a megye lakosságának több mint 55 százaléka oltatta be magát, az 50 év felettiek körében 72 százalék az oltottak aránya.

2022-ben is folytatódik a tömeges oltási kampány, a pontos információkról és az időpontokról az önkormányzat honlapján és a közösségi hálón tájékoztatnak.

Bevezető
Nagyszombat/ Dunaszerdahely |

Tavaly 356 ezer adag Covid-19 elleni vakcinát adtak be Nagyszombat megye nagy kapacitású oltópontjain és a mobil oltóegységek által. Az ünnepek között közel tízezer ember jutott vakcina általi védettséghez.

Település / hely
Nagyszombat/ Dunaszerdahely

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment