Search by category:
Egyéb kategória

Egy hónapig ingyenes az utazás a helyközi járatokon Pozsony megyében

Egy hónapig ingyenes az utazás a helyközi járatokon Pozsony megyében
Kiss Bartalos Éva
2022. 01. 03., h – 11:47

2022. január 3., hétfő – 13:00
Friss ikon
Off

Törzs

Novemberben új autóbusz-társaság vette át a megyei helyközi járatok üzemeltetését. Hiányosra sikeredett az Arriva társaság belépője, mivel különböző okok miatt számos járatot nem sikerült elindítani, megyeszerte bonyodalmakat okozott az átállás. A közlekedési vállalatra az őszi járatkiesés miatt pénzbüntetést rótt ki a megye. Juraj Droba megyeelnök emlékeztetett, hogy a szerződésből kifolyólag napi 30 ezer euró büntetést kap a vállalat minden olyan nap után, amikor nem sikerült elindítani a járatokat. „Egy hónapnyi működés után ez az összeg 930 ezer euró, ami nagyjából egyenlő azzal a bevételkieséssel, amit a januári ingyenes autóbusz-közlekedés hoz majd“ – jegyezte meg Droba. A Pozsonyi Integrált Közlekedési Rendszer többi közlekedési eszközére – a városi tömegközlekedés és a vasút járataira – továbbra is jegyet kell váltani az utasoknak. A bérletes utazók tavasszal számíthatnak kompenzációra.

Jelenleg 94-95 százalékra teljesíti a menetrendet a társaság. Ez részben annak is köszönhető, hogy az ünnepek alatt, január 9-ig megerősített hétvégi menetrend szerint járnak az autóbuszok.

Bevezető
Pozsony |

Januárban ingyenes a városközi autóbusz-közlekedés Pozsony megyében. Az év első hónapjában nem kell jegyet váltani a busszal utazóknak, és a bérleteket sem ellenőrzik a járatokon.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment