Search by category:
Egyéb kategória

Újévi vendég a VASÁRNAPBAN: Az országos rendőrfőkapitány

Újévi vendég a VASÁRNAPBAN: Az országos rendőrfőkapitány
szaszifanni
2022. 01. 03., h – 14:12

2022. január 3., hétfő – 14:12
Friss ikon
Off

Törzs

Merész elképzelései vannak a rendőrség átszervezését illetően, már elkezdte a vezető beosztású rendőrök átvilágítását, mert azt mondja, a politikát kiszolgáló, korrumpált emberekkel nem lehet tisztességes munkát végezni.

Fontos számára a szüleitől kapott példa? Ők hogyan élik meg, hogy a fiuk ilyen fontos posztot tölt be, és emiatt olykor támadások is érik? Mennyire reális Szlovákiában a terrorveszély? Mennyire felkészült fizikai, pszichikai szempontból a rendőrség? Nyomon követik egyáltalán a rendőrök testi erőnlétét, lelki egyensúlyát? Soha nem érte hátrány a magyarsága miatt? Malina Hedvigtől, nem kellene elnézést kérni a rendőrség nevében? Hol tart a belső nagytakarításban? Hol volt a sok tisztességes rendőr az elmúlt években, miért nem tiltakoztak, csúsztattak információkat a sajtónak, mi folyik náluk? A belügyminisztériumhoz tartozó belső ellenőrzés embereinek miért fűződik érdekük ahhoz, hogy a rendőrség ellen dolgozzanak? Mennyire erősek még a sötét erők? Ha Robert Fico ellen nem maga a tüntetés, hanem a bujtogatás a vád, miért nem állították elő korábban? A rendszer kiszolgálói közül mára sokan ülnek, de várható, hogy elkapják a megrendelőket is? Indul a rendőrfőkapitányi posztért, s már a belügyminiszter hatáskörébe tartozik a kinevezés, ezt jónak tartja? Lehet tudni, ki az ellenjelölt? Mennyit változott az élete, amióta országos rendőrfőkapitány?

Ezekre a kérdésekre is választ kapnak Vrabec Mária exkluzív interjújában, mely elolvasható a Vasárnap már megvásárolható számában.

Bevezető

A komáromi születésű Hamran István szeptember közepe óta tölti be az országos rendőrfőkapitány posztját Szlovákiában – egyelőre megbízottként, de jelentkezett az állásra kiírt pályázatra is.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment