Search by category:
Egyéb kategória

Az érsekújvári vendéglősök egy része jövő hétfőn rajtol

Az érsekújvári vendéglősök egy része jövő hétfőn rajtol
Száz Ildikó
2022. 01. 04., k – 20:46

2022. január 5., szerda – 13:01
Friss ikon
Off

Törzs

Várják a vendégeket

A pizzériák kis ablakainál két-három ember álldogált, az ételfutárok szerint kissé elkényelmesedtek az emberek, a többségük továbbra is házhoz szállíttatja a kedvenc olasz tésztaféleségeket.

A téli szünidőt élvező gyerekek, családok számára ez a megoldás tűnik biztonságosabbnak a továbbra is fennálló járványhelyzet idején. A főtéri Panoráma vendéglő nyitva van, az üzemeltetők a közösségi oldalukon is felhívták a vendégek figyelmét arra, hogy széles választékkal, sokféle menüvel várják a lakosokat. Marianna Majerčíková az étterem vezetője elmondta, valamivel több vendéget vártak a nyitáskor, de az is lehetséges, hogy a korábbi látogatóik egy része még az év eleji szabadságát tölti. „Akadnak, akik itt fogyasztják el az ételt, de nincsenek túl sokan, a belépőket ellenőrzik. Jóval többen adják le rendelésüket telefonon, ezek olyan állandó ügyfelek, akik megkedvelték az éttermet és elégedettek a kínálattal. Átlagban napi kétszáz ételt rendelnek a lakosok elvitelre, ezeket a menüket tizennégy óráig adjuk ki. Reményeink szerint hétfőtől már biztatóbb lesz a helyzet és jóval több vendéget tudunk kiszolgálni” – mondta Majerčíková.

 

Nyitás helyett felújítás

Az ugyancsak népszerű, Majzon téri Irish Castle Pub vendéglő arról téjékoztatta állandó és alkalmi vendégeit, hogy karácsony előtt bezárja kapuit és csak január 10-től fogadja ismét a vendégeket a tervezett felújítási munkálatok miatt. A termek valóban üresek, de munkazajt sem tapasztalunk a környéken. Ünnepek előtt az ír söröző előtt hosszú sorok kígyóztak, az ételt rendelők hűségesek maradtak, csak azt fájlalták, hogy elmaradtak a megszokott zenei rendezvények. Érsekújvárban kedden 12 és 13 óra között több olyan hivatali alkalmazottal is találkozunk, akinek ételhordó van a kezében, de akadnak munkaadók, akik csoportosan rendelnek ebédet valamelyik vendéglőből és az egyik munkatárs szalad ki a rendelt menükért.

 

Kelendő volt a knédli az ünnepek alatt

A város túloldalán, a Berek parkerdőhöz közeli úton található a Koruna (Korona) vendéglő. Vas Zoltán, a tulajdonos elmondta, egyetlen egy alkalmazottat sem kellett elbocsátaniuk a járványhelyzet és a rendezvények elmaradása miatt. Továbbra is húsz alkalmazottjuk van, és a karácsonyi menü iránt is nagy volt az érdeklődés, legalább kétszázan rendeltek ünnepi menüt. Hétszáz knédlit főztek a vendéglő szakácsai, az érsekújváriak hűséges fogyasztóknak bizonyultak az idei ünnepek során. „Ezen a héten nem nyitottunk ki, mivel számos érsekújvári munkáltató üzemi szabadságot rendelt el az alkalmazottainak. Hétfőtől nyitunk. A környékről, elsősorban a milliomos negyedként emlegetett kertvárosrészből legalább hatvan nyugdíjas megrendelőnk van, továbbá olyan cégek alkalmazottai látogatnak bennünket, akik a távolabbi ipari negyedekből, például a Három-hidak mögötti telepekről érkeznek. Naponta 400-500 menüt adunk el, és volt úgy, hogy azok számára, akik szombaton is dolgoznak, kiküldték az egyik alkalmazottat, hogy ízletes cordon blue-t vigyen nekik. Gondolom ebben az évben is számíthatunk rájuk. Húsz év szorgos munkájának az eredménye, hogy állandó vendégeink vannak” – mondta Vas Zoltán.

A vendéglő tulajdonosa mégsem derűlátó az idei évet illetően. Tavaly és tavalyelőtt is kevesebb rendezvényt szervezhettek, néhány esküvőt tavasszal és az ősz folyamán, azután be kellett zárniuk a vendéglő ajtaját a látogatók elől és csak a menüt adhatták ki.

Bevezető
Érsekújvár |

Olyan érzésünk támadt kedden délben az érsekújvári városjáró körutunkon, mintha egy hétvégi délután hangulatát tükrözné a járási székhely sétánya, ahol számos vendéglő és kisbolt található. A kora tavaszra játszó idő ellenére alig akadt ember a város központjában, csak a cukrászda kültéri teraszán ültek vendégek.

Település / hely
Érsekújvár

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment