Search by category:
Egyéb kategória

Döbbenet: Tévedtek az azonosításkor, a Győrben tanuló lány a túlélője a vasúti balesetnek

Döbbenet: Tévedtek az azonosításkor, a Győrben tanuló lány a túlélője a vasúti balesetnek
Sudár Éva
2022. 01. 04., k – 10:44

2022. január 4., kedd – 10:44
Friss ikon
Off

Törzs

A fiatalok autója újévkor a sorompó nélküli vasúti átjáróban a vonat elé hajtott – ötük közül négyen azonnal meghaltak, életben maradt társukat életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Minden hír arról szólt, hogy az életben maradt lány Dóra.

A Sümegi Szó több forrásból is megerősítést kapott, hogy a balesetben elhunytak azonosításakor tévedés történt. Az autóban ülő 5 fiatal közül kettő lány volt Gy. Dóra és Sz. Melani. Közülük egy lány élte túl a balesetet, a hatóságok akkori álláspontja szerint Gy. Dóra.

Hétfőn késő éjjel nyomozók jelentek meg az elhunytnak vélt Sz. Melani szüleinél és közölték, hogy gyermekük él, ugyanis nem az ő lánygyermekük hunyt el a balesetben. A csabrendeki Sz. Melanit jelenleg a szombathelyi kórházban kezelik: szülei megerősítették a hírt, a vér és a kórházi azonosítása megtörtént. Ez amiatt is döbbenetes, mert a Győri Új Szó úgy tudja, a lány szülei hétfőn a győri kollégiumból elvitték a holmijait abban a tudatban, hogy Melani elhunyt. Iskolája a honlapon hétfőn el is búcsúzott tőle, keddre lekerült ez a bejegyzés.

A Sümegi Szó kereste a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, az azonosítással és tévedéssel kapcsolatosan, ők írásban ígértek választ.

Melani édesanyja ezt írta a Facebook-oldalán:

Kedves Barátaink, ismerőseink!
Ahogy a hírekből értesültetek már, szombaton tragikus baleset történt, melyben 4 fiatal veszítette életét. Az ötödik utas egy lány életben maradt, őt a szombathelyi kórházba szállították és a legnagyobb odafigyeléssel kezelik. A hatóságok tájékoztatása szerint gyermekem Szerencse Melani is az elhunytak között szerepelt. A felfoghatatlan tragédia utáni gyász közben, tegnap (január 3.) késő este rendőrnyomozók kerestek meg és közölték, hogy az elhunytak azonosításakor tévedés történt és nem a gyermekem, Melani halt meg! Őt jelenleg a szombathelyi kórházban kezelik!
A kislányom, Melani él, a vércsoport és egyéb azonosítása megtörtént.
Felfoghatatlan és döbbenetes, amit érzek! Anyaként együtt érzek minden elhunyt szülővel és hozzátartozóval.

Bevezető

A Győri Új Szó tegnap számolt be róla, hogy az újév napján történt tapolcai vonatbaleset egyik áldozata Melani, a győri Kossuth-iskola diákja. Iskolája a honlapon hétfőn el is búcsúzott tőle. Majdnem három nappal a baleset után, hétfő éjjel a nyomozók értesítették a szülőket, hogy tévedés történt, az egyetlen, kórházban kezelt túlélő, Melani.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Cséfalvay Attila

Read More

Post Comment