Search by category:
Egyéb kategória

Matovič négy embert tud elképzelni az OĽaNO élén, az egyikük Heger

Matovič négy embert tud elképzelni az OĽaNO élén, az egyikük Heger
Mészáros Richárd
2022. 01. 04., k – 16:36

2022. január 4., kedd – 17:00
Friss ikon
Off

Törzs

„Legalább három, négy ember van, akinek gond nélkül át lehet adni az OĽaNO irányítását, és még jobb lesz, mint most” – jelentette ki Matovič. Neveket nem akart mondani, annyit árult el, hogy Heger köztük van. Mindemellett Matovič hangsúlyozta, hogy bizalmat szavaztak neki pártja 2017. november 17-i közgyűlésén. „Minden jelenlevő rám szavazott. Kicsit csodálkozom is, de úgy döntöttek, hogy továbbra is velem fognak szenvedni az OĽaNO élén. Választhattak volna jobbat is, de hát mit tegyek, rám marad ez a feladat” – jelentette ki.

Nem pártelnökválasztás volt a közgyűlésen, hanem a küldöttek ismételten bizalmat szavaztak Matovičnak, akit 2019-ben négy évre választottak meg.

„Nagyon jó, hogy közel két év elteltével 51 képviselője van az OĽaNO-nak az eredeti 53-ból, és összetart a csapat” – reagált Matovič arra, hogy ősszel kilépett a frakcióból Ján Krošlák, előtte pedig kizárták Martin Čepčeket. Krošlák azt nyilatkozta, azért távozik, mert már rég nem ért egyet a pártelnök vezetési stílusával.

Matovič szerint nem lesznek újabb távozók, bár ha a parlamentben csak szűk többségre olvadna a kormánypártok fölénye, lehetnek próbálkozások egyes képviselők átcsábítására.

„Ha a »maffia« látná, hogy csak 76, 77 kormánypárti képviselő maradt, biztosan azon lenne, hogy egy-kettőt még megvásároljon, bár remélem, hogy nem a mi fakciónkból” – jelentette ki Matovič és hozzátette, sajnos a kormánypárti képviselők között is vannak „gyenge jellemek”.

Bevezető

Igor Matovič, az OĽaNO elnöke három-négy embert tud elképzelni maga helyett a pártja élén, az egyikük Eduard Heger kormányfő. Elmondása szerint nem fog tovább fogyatkozni az OĽaNO parlamenti frakciója. A ciklus kezdete óta két képviselő hagyta el a klubot.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment