Search by category:
Egyéb kategória

Súrolta a földet a repülő, figyelmetlen lehetett a pilóta

Súrolta a földet a repülő, figyelmetlen lehetett a pilóta
Sudár Éva
2022. 01. 04., k – 08:13

2022. január 4., kedd – 08:13
Friss ikon
Off

Törzs

Öt éve rendelkezik pilótaengedéllyel a 47 éves férfi, aki sétarepülésre vitt két utast Pérről. A gép felszállt, minden rendben is ment, a landolás viszont balul sült el. A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint egyszerűen nem vette észre, hogy a gép futóművei behúzott állapotban maradtak, ezért a gép az alsó részével érintkezett a kifutópályával. Sodródott és csak utána állt meg. Szerencsére a balesetben személyi sérülés nem történt, azonban az utasok testi épsége veszélyben forgott. A repülőgépet egy cégtől bérelte a pióta. Mint megtudtuk: a helyszínen a kárt 2 millió forintosra becsülték, mert a repülő légcsavarjai elhajlottak, a gépnek karcolásai keletkeztek és a pálya aszfaltját is javítani kellett. 

 A pilóta ellen az ügyészség légi közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt emelt vádat. Vele szemben egy évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, a várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni. 

Bevezető
Pér |

Figyelmetlen volt a pilóta, és úgy landolt a péri repülőtéren, hogy a gép alja  a kifutópályához ért idén júliusban. Két utasának szerencsére nem esett baja. Viszont vádat emeltek ellene. 

Település / hely
Pér

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Győri Új Szó

Read More

Post Comment