Search by category:
Egyéb kategória

Djokovicot nem engedték be Ausztráliába

Djokovicot nem engedték be Ausztráliába
Mészáros Richárd
2022. 01. 05., sze – 23:16

2022. január 5., szerda – 23:24
Friss ikon
Off

Törzs

Az ausztrál nyílt bajnokságon címvédő, húszszoros Grand Slam-bajnok sztárjátékos helyi idő szerint 23.30 órakor (közép-európai idő szerint 13.30-kor) szállt le a melbourne-i Tullamarine reptéren, majd a hatóságok döntésére várt, hogy beléphet-e az országba.

Djokovic édesapja korábban a szerb médiának azt mondta, fia egy fegyveres őr társaságát leszámítva órák óta egyedül várakozik egy reptéri szobában.

A kilencszeres bajnok világelső kedden jelezte, hogy részt vesz a melbourne-i viadalon, miután a szervezők – akut egészségi problémájára hivatkozva – annak ellenére különengedélyt adtak neki, hogy az Australian Openen minden résztvevőtől elvárják, hogy be legyen oltva a koronavírus ellen, noha ő – magánélete védelmére hivatkozva – egyelőre nem hozta nyilvánosságra, megfelel-e ennek a követelménynek.

Az év első GS-tornájának otthont adó Victoria állam hatósága megtagadta a belépést Djokovictól, azután eldőlt, hogy nem kap vízumot.

Scott Morrison miniszterelnök korábban azt nyilatkozta, várja a bizonyítékokat, amelyek alátámasztják a világelső igényét.

„Ha ez nem következik be, nem teszünk kivételt, és máris felülhet a hazafelé tartó gépre” – jelentette ki a kormányfő a nap folyamán.

A különengedély híre élénk tiltakozást váltott ki Ausztráliában, ahol a 16 év feletti lakosság 90 százaléka már két vakcinát kapott a koronavírus ellen.

Az ausztrál nyílt bajnokság január 17-én kezdődik.

Bevezető

Órákig a melbourne-i reptéren, egy elkülönített szobában várakozott a férfi teniszezők világranglistáját vezető szerb Novak Djokovic arra, hogy beengedjék Ausztráliába, végül a hatóságok megtagadták tőle a belépést.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment