Search by category:
Egyéb kategória

Novemberben és decemberben az emberek 84,4%-a tartotta be az óvintézkedéseket

Novemberben és decemberben az emberek 84,4%-a tartotta be az óvintézkedéseket
Hegedűs Norbert
2022. 01. 05., sze – 20:29

2022. január 5., szerda – 20:37
Friss ikon
Off

Törzs

A válaszadók közül csaknem mindenki közeli kapcsolatban maradt a barátaival és a rokonaival. Amikor találkoztak, a felmérésben résztvevők egyharmada sosem tett fel maszkot. Egyharmaduk néha, egyharmaduk pedig legtöbbször vagy mindig maszkot viselt, ha a hozzátartozóival találkozott.

A közvélemény-kutatás arra is rámutatott, hogy azoknak a válaszadóknak a 35,6 százaléka, akik állításuk szerint betartják az óvintézkedéseket, soha nem viseltek maszkot, amikor belső térben találkoztak a barátaikkal vagy a rokonaikkal. Azok körében, akik bevallásuk szerint szigorúan betartják az óvintézkedéseket, ez az arány 19,9 százalék volt.

A felmérés szerint a találkozókat a legnagyobb arányban (61,4 %) azok mondták le, akik még nem oltatták be magukat, de terveznek oltakozni. Azok közül, akik nincsenek beoltva, és nem is szándékoznak beoltatni magukat, 43,6 százaléknyian mindig elmentek az összejövetelekre.

A közvélemény-kutatást december 12. és 16. között végezték, 1000 válaszadó bevonásával. A felmérés az MNFORCE cég, a Seesame kommunikációs ügynökség, valamint a Szlovák Tudományos Akadémia (SAV) együttműködésének eredménye.

Bevezető

A Hogy vagy, Szlovákia? (Ako sa máte, Slovensko?) felmérés eredménye szerint a tavalyi év utolsó két hónapjában az emberek 84,4 százaléka tartotta be az óvintézkedéseket. Személyes találkozót vagy látogatást az ún. lockdown miatt  a megkérdezettek 42,2 százaléka utasított el egyszer vagy többször.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment