Search by category:
Egyéb kategória

Biden: Trump hívei megtámadták a demokráciát

Biden: Trump hívei megtámadták a demokráciát
Mészáros Richárd
2022. 01. 06., cs – 17:45

2022. január 6., csütörtök – 18:00
Friss ikon
Off

Törzs

Az Egyesült Államok elnöke szerint a Donald Trump által felhergelt tömeg azért ostromolta meg az amerikai törvényhozást, hogy megbuktassák a demokráciát, a volt elnök pedig autokrata útra lépett volna ezzel. „Ő nem csupán egy volt elnök, ő egy legyőzött volt elnök” – minősítette Trumpot, majd így folytatta: „Egy elnök, aki hazugságnak nevezte a választást, és egy tömeg, amelyik megtámadta a fővárost, távolabb sem lehetne az alapvető amerikai értékektől.” Biden szerint azonban Amerika soha nem követheti Kína vagy Oroszország példáját, és az igazságot kell követnie.

„Ezen a napon emlékeztessük magunkat, hogy egy ilyen támadás soha többet nem történhet”

– mondta az elnök. Szerinte a volt elnök, Donald Trump által feltüzelt tömeg meg akarta hamisíttatni egy szabad választás eredményét, és szembementek az alkotmánnyal. „Egy nagyszerű nemzet vagyunk, és tudnunk kell, mi az igazság, és mi a hazugság. Az igazság pedig ez: az Egyesült Államok volt elnöke hazugságok hálóját terjesztette a 2020-as elnökválasztásról. A felpumpált egója többet számít neki, mint a demokráciánk, vagy az alkotmányunk, és nem volt hajlandó beletörődni abba, hogy veszített – tette hozzá Biden. 

(Tx, 444)

Bevezető

Mondjuk ki világosan: ma egy éve, ezen a szent helyen megtámadták a demokráciát. A harc Amerika lelkéért folyik, ezt a harcot pedig Isten segedelmével meg fogjuk nyerni” – mondta Joe Biden amerikai elnök a Capitolium egy évvel ezelőtti ostroma alkalmából megtartott ünnepi beszédében. 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sidó H. Zoltán

Read More

Post Comment