Search by category:
Egyéb kategória

Nyolc EP-képviselő kéri Žilinkától, hogy ne utazzon Oroszországba

Nyolc EP-képviselő kéri Žilinkától, hogy ne utazzon Oroszországba
Mészáros Richárd
2022. 01. 08., szo – 18:36

2022. január 8., szombat – 19:00
Friss ikon
Off

Törzs

A „ne ünnepeljük a demokrácia ellenes praktikákat és az emberi jogok megsértését, valamint ne hazardírozzunk Szlovákia megbízhatóságával” felszólítást nyolc EP-képviselő, Ivan Štefanec (KDH,), Eugen Jurzyca (SaS), Michal Wiezik (PS), Miriam Lexmann (KDH), Vladimír Bilčík (Spolu), Martin Hojsík (PS), Michal Šimečka (PS) és Peter Pollák (OĽaNO) írta alá.

„Szlovákia és az Európai Unió számára is kulcsfontosságú a világ demokratikus rezsimjeinek támogatása. Világosan meg kell mutatnunk azt a hozzáállást és értékrendet, amelyet képviselünk” – véli Štefanec, aki kollégáival együtt botrányosnak tartja a főügyész tervezett oroszországi útját.

Žilinka úgy tervezi, január 11. és 13. közt Oroszországba látogat, hogy részt vegyen az orosz ügyészség fennállásának 300. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

(TASR)

A koalíció egy része nem nézi jó szemmel Žilinka oroszországi útját

Pozsony |

Továbbra is feszült a hangulat a kormánykoalíció egy része és Maroš Žilinka között. A képviselők ezúttal azt nehezményezik, hogy a főügyész a jövő héten Oroszországba utazik, az ottani ügyészség 300.

Bevezető
Pozsony |

Az Európai Parlament nyolc szlovákiai képviselője kéri Maroš Žilinka főügyésztől, hogy a jövő héten ne vegyen részt az orosz ügyészség 300. évfordulójának alkalmából tartott ünnepségen.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment