Search by category:
Egyéb kategória

Simon Zsolt és Drucker az együttműködésről tárgyalt

Simon Zsolt és Drucker az együttműködésről tárgyalt
Mészáros Richárd
2022. 01. 08., szo – 11:47

2022. január 8., szombat – 12:00
Friss ikon
Off

Törzs

Simon elmondta, pártja, a Magyar Fórum nem tervezi, hogy más pártokkal közösen induljon a választáson, ugyanakkor hajlandó együttműködni olyan szlovák pártokkal, amelyek fontosnak tartják azt, hogy Robert Fico többé ne léphessen kormányra, és szakemberek irányítsák az országot.

Simon a héten közös sajtótájékoztatót tartott Alojz Hlinával, a Dobrá voľba a Umiernení alelnökével, aki korábban a KDH elnökeként funkcionált. Simon elmondta, a közös együttműködésükre úgy kell tekinteni, mint „egy árvai és egy rimaszombati paraszt” tevékenységére, akik számára fontos, hogy a mezőgazdaságban ne érvényesüljenek a „korrupciós és klientista sémák”.

Tomáš Drucker szerint is fontos az együttműködés. „Szlovákia veszélyben van, normális kormányra van szüksége, amely kivezeti a káoszból és a krízisből” – mondta Drucker hangsúlyozva, hogy Robert Fico és Igor Matovič nélküli kormányzásra van szükség.

Simon elmondta azt is, nem tartja a kommunikációt a magyar pártokat magába olvasztó Szövetséggel. „Nincs köztünk kapcsolat, mert az egyesüléskor minket kizártak, és nem hívtak meg az asztalhoz” – mondta.

Bevezető
Pozsony |

A parlamenten kívüli Dobrá voľba a Umiernení, valamint a Magyar Fórum pártok fontosnak tartják az együttműködést, valamint egy olyan alternatíva megteremtését, amely megakadályozná, hogy Robert Fico pártja ismét kormányra kerüljön.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment