Search by category:
Egyéb kategória

A vevők nem győzik a pénztárosok tempóját

A vevők nem győzik a pénztárosok tempóját
Somodi Géza
2022. 01. 10., h – 10:37

2022. január 10., hétfő – 12:35
Friss ikon
Off

Törzs

A Pénzcentrum ír arról, hogy saját felméréséből kiderült, a válaszadók majdnem 60 százaléka nem tudja tartani a tempót a villámgyors pénztárosokkal. Bár a diszkontláncok modellje elvárná, hogy az emberek minél kevesebb időt töltsenek a kasszában, ez úgy tűnik, Magyarországon nem működik. 

A cikk szerint az elmúlt hetekben mintha valami megváltozott volna. Legalábbis sokan vették észre, hogy lelassultak a kasszások, több idő van rendesen elpakolni a cuccokat a boltokban. Az Aldi és a Lidl korábban azt mondta, nem utasították a dolgozókat, hogy lassabban kasszázzanak, de a betanítás során „nagy szerepet kap a vevőközpontú hozzáállás”. 

A felmérés több mint 31 ezer beérkezett válaszából kiderült, hogy a vásárlók több mint 58 százaléka még mindig gyorsnak érzi a tempót. 41,86 százalék mondta azt, hogy tudja tartani a lépést a kasszásokkal. 

A szóban forgó üzletláncok egyébként előnyükként szokták felhozni többek között a gyors bevásárlást. Ez pedig nyilván azzal is jár, hogy a dolgozók nagyobb sebességgel ütik be a megvásárolt termékeket a kasszába. 

Egy korábbi Lidl-dolgozó arról nyilatkozott, hogy bár a boltok azt várják el, hogy az emberek minél kevesebb időt töltsenek a kasszánál, és inkább a rakodópultnál rakodjanak el, ez a magyar vásárlók esetében nem működik. 

A teljes cikk itt olvasható. 

Bevezető
Magyarország |

Nehezen tudnak elpakolni a vevők a Lidl és az Aldi boltjainak kasszáinál. Van, akit stresszel is ez a gyorsaság. A témáról felmérés készült. 

Település / hely
Magyarország

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Győri Új Szó

Read More

Post Comment