Search by category:
Egyéb kategória

Sztárunk a Vasárnapban: Carla Romanelli magyar szíve

Sztárunk a Vasárnapban: Carla Romanelli magyar szíve
Horváth Bianka
2022. 01. 10., h – 09:50

2022. január 10., hétfő – 09:50
Friss ikon
Off

Törzs

De egészen más klientúrával, mint a többiek. Ő nem kéjenc öreguraknak kínálgatta bájait. Bella egy fiatal zsurnalisztába volt szerelmes. Miközben tudta, hogy ő sosem veszi feleségül. Hogy marad az, aki, és ott, abban a házban, ahol ritka az erkölcsös éjszaka. Carla Romanelli az örömlányok egyikét játszotta Makk Károly filmjében, amely Hunyadi Sándor A vöröslámpás ház című novellája alapján készült Örkény István és Bacsó Péter átiratában. Carla Romanelli Európa-szerte ismert filmszínésznő volt a hetvenes években.

Honnan került Rómába? Kitől kapott először szerepet a magyar filmrendezők közül? Melyik volt legemlékezetesebb alakítása, amellyel a cannes-i fesztiválra is eljutott? Hogyan emlékszik rá Kiss Mari, Tarján Györgyi, Sándor Pál? Mivel indította el színészi pályáját? Hol forgatott még Olaszország határain túl? Kikhez fűzték gyengéd szálak Magyarországon? Hogyhogy ő volt a díszvendég Balatonfüred 2018-as nemzetközi költőversenyén? Kinek a versét emlegeti ars poeticájaként?

Szabó G. László interjújából mindez kiderül. Elolvasható a már kapható Vasárnapban!

Bevezető

Nem ragyogott nála fényesebben egyetlen ékkő sem a Mutter birodalmában. Bella akkor is varázsos volt, ha búslakodott. Pipike volt ő is, külön szobában.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vasárnap

Vasárnap rovat

Read More

Post Comment