Search by category:
Egyéb kategória

Komoly ellenőrzésekre készül az osztrák rendőrség – ötezer embert nem engedtek át a határon

Komoly ellenőrzésekre készül az osztrák rendőrség – ötezer embert nem engedtek át a határon
Balaskó Réka
2022. 01. 11., k – 10:34

2022. január 11., kedd – 10:44
Friss ikon
Off

Törzs

Az osztrák rendőrség keddtől keményebben ellenőrzi a járványügyi intézkedések betartását a bevásárlóközpontokban. Főleg arra fognak figyelni, hogy a vásárlók betartják-e az OP-rezsimet.

Gerhard Karner belügyminiszter egy hétfői sajtótájékoztatóján elmondta, „szigorúan lépnek fel minden taníthatatlan” ellen, aki „nem tartja be a szükséges intézkedéseket” – jelentette az APA hírügynökség. A Covid-igazolványokat az üzletekben a belépéskor vagy legkésőbb a pénztárnál ellenőrzik. Manuel Scherscher, a bűnügyi rendőrség igazgatóhelyettese elmondta, hogy Ausztria-szerte mintegy 81 000 létesítmény kap majd videós oktatóanyagot, amelyben útmutatót adnak az ellenőrzések lebonyolításához.

Karner miniszter továbbá közölte, hogy a rendőrség december 20-a óta összesen 1,3 millió ellenőrzést hajtott végre az osztrák határokon, amelyek során 5100 személy belépését tagadták meg.

Elutasította a rendőrség a Fico irodájában történt lopás miatt tett feljelentést

Elutasította rendőrség a Smer elnökének irodájában történt lopás miatt tett feljelentést – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Michal Szeiff, a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője .

A kijárási tilalomnak vége, de a rendőrök továbbra is ellenőrizni fognak!

Az éjszakai kijárási tilalomnak a mai naptól vége, de a rendőrség továbbra sem tétlenkedik.

Megbüntették a rendőrök egy pozsonyi vendéglátóhely fogyasztó vendégeit

A rendőrök kedden (január 4.) este megbüntettek négy személyt, amiért a kijárási tilalom ellenére alkoholt fogyasztottak egy vendéglátóhelyen Pozsony központjában. Válsághelyzet alatti kötelességszegés bűncselekménye ügyében eljárást is indítottak.

(br)

Bevezető

Az osztrák kormány szigorítani fogja az ellenőrzéseket az egyes létesítményekben. A rendőröknek egy útmutató szerint kell eljárniuk.

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment