Search by category:
Egyéb kategória

Hektikus MMA-világ 2022-ben is

Hektikus MMA-világ 2022-ben is
Orosky Tamás
2022. 01. 12., sze – 17:58

2022. január 13., csütörtök – 18:10
Friss ikon
Off

Törzs

Conor McGregor készen áll a visszatérésre a lábtörését követően. Jon Jones, aki már két éve nem harcolt, végre próbára teheti magát a nehézsúlyú bajnoki címért, míg Kamaru Usmannak pedig lehetősége adódik megdönteni a leghosszabb győztes sorozatot az UFC-ben, amely rekordot jelenleg a 2020-ban visszavonult Anderson Silva tart 16 zsinórban szerzett győzelemmel.

Eközben Nate Diaz oda-vissza Twitter-csatázik Dustin Poirierrel, bár Diaz, könnyen lehet, hogy az utolsó meccse előtt áll. Francis Ngannou nehézsúlyú címvédésre készül az eddig veretlen Ciryl Gane ellen január 22-én – és úgy mint Diaz esetében, Ngannou is esélyes, hogy utolsó UFC-bunyóját vívja, szerződésük ugyanis a végéhez közeledik. Ngannou követőivel azt is közölte, hogy mindenképp ki szeretné magát próbálna bokszban is. Emellett szintén nagy port kavar a nemrégiben ex-UFC-s bunyósokkal bokszoló YouTube-sztár, Jake Paul, aki nagy előszeretettel kritizálja az UFC elnökét, Dana White-ot, szerinte a szervezet túlságosan keveset fizet a bunyósainak.

A hírek szerint 2022-ben jelentős változáson mehet át maga az UFC. McGregornak két bunyóra maradt a szerződésében, Diaznak pedig csak egy. Mindketten tehát csatlakoznak az előbb említett Ngannouhoz, ők már-már fél lábbal mintha kint lennének a szervezetből…

Az UFC viszont továbbra is a világ legnagyobbja az MMA-ban, folyamatosan fejlődik és növekszik. Hatalmas követőtáborral rendelkezik, és az említett harcosok számára igencsak rizikós lépés lenne a szervezeten kívül, mentőöv nélkül szerencsét próbálni. De mégis, ha valamikor ez megvalósul, most esélyesebbnek tűnik, mint valaha.

MMA: Habib után újabb dagesztáni UFC-bajnok?

Iszlam Makacsev a dagesztáni hegyekben nőtt fel, pont úgy, mint a korábbi könnyűsúlyú UFC-bajnok Habib Nurmagomedov. Gyerekkoruk óta együtt edzettek Abdulmanap Nurmagomedov, Habib édesapja vezetése alatt egészen annak 2020-as haláláig.

Bevezető

Annak ellenére, hogy az UFC majdnem egy hónapos szünetet tartott az ünnepek idején, nem mondható nyugodtnak az MMA-közeg. A következő 12 hónapban több neves bunyós sorsa is 180 fokos fordulatot vehet.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Fekete Nándor

Read More

Post Comment