Search by category:
Egyéb kategória

A nyomorultakkal nyit holnap a Nová scéna

A nyomorultakkal nyit holnap a Nová scéna
Juhász Katalin
2022. 01. 14., p – 14:04

2022. január 14., péntek – 18:15
Friss ikon
Off

Törzs

A 2019. szeptember 20-án bemutatott előadás sikerszériáját megállította a koronavírus-járvány, pedig hatalmas volt az érdeklődés. Az utóbbi mintegy két évben csak 24-szer tudták játszani – minden alkalommal teltházzal. Részben emiatt döntöttek úgy, hogy a magas költségek ellenére ezzel az előadással nyitják újra a színházat. A másik ok a darab üzenete: 

„A nyomorultak komor témája ellenére a reményről és a jobb időkbe vetett hitről is szól, életkedvet ad. A szereplőkhöz hasonlóan társadalmunk is küszködik, és a művészet az egyik módja annak, hogy felülemelkedjünk rajtuk, hogy megörvendeztessük lelkünket” – véli a színház igazgatónője, Ingrid Fašiangová.  

„Ennél jobb hírt nem is kaphattam volna. Az összes szerepem közül ez hiányzott nekem leginkább a pandémia miatti lezárások ideje alatt” – mondta Tóbisz Titusz, akit elsősorban operaénekesként ismerhetünk, de más műfajokban is szívesen kipróbálja magát. A választás kiválónak bizonyult, az  eredeti francia dalszövegek szerzője, Alain Boublil szerint Tóbisz sokkal közelebb áll a Victor Hugo-regényben ábrázolt karakterhez, mint a híres filmváltozat főszereplője, Jean Gabin.

A szlovák dalszövegeket a legendás Ján Štrasser írta, és a Szlovák Rádió huszonöt tagú szimfonikus zenekara kíséri az énekeseket, akik között olyan sztárok is vannak, mint Katarína Hasprová, Peter Makranský vagy Alžbeta Bartošová. Összesen harmincöten szerepelnek a színpadon, kétszáz jelmez készült, és rekord mennyiségű, 49 átszerelés lesz, ami azt jelenti, hogy itt a díszletmunkások is legalább olyan fontos szereplők, mint a művészek.

A nyomorultak a legnépszerűbb musicalek egyike. Eddig 52 országban vitték színre 22 nyelven, és világszerte több mint 70 millió néző látta már. 

Bevezető
Pozsony |

Eddigi legnagyobb szabású projektjével, A nyomorultak című musicallel nyit újra a pozsonyi Nová scéna. A francia Marie Zamora rendezésében a rimaszombati származású tenor, Tóbisz Titusz énekli Jean Valjean szerepét. Az előadás holnap és vasárnap látható. 

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Juhász Katalin

Read More

Post Comment