Search by category:
Egyéb kategória

Kitoloncolhatják Djokovicot, visszavonták az ausztrál vízumát

Kitoloncolhatják Djokovicot, visszavonták az ausztrál vízumát
Balaskó Réka
2022. 01. 14., p – 10:07

2022. január 14., péntek – 10:21
Friss ikon
Off

Törzs

„A köz érdekében használtam a jogköröm, és visszavontam Novak Djokovic vízumát. Scott Morrison miniszterelnök kormánya szilárdan elkötelezett Ausztrália határainak védelme mellett, különösen a Covid-19 világjárvány kapcsán” – mondta Alex Hawke miniszter.

Az ausztrál hatóságok azt fontolgatják, hogy Djokovicot ismét karanténba küldik. Ha a szerb teniszező nem fellebbez a döntés ellen, vagy elveszíti a bírósági pert, akkor el kell hagynia az országot – írja a BBC.

Djokovicnak először január 6-án vették el a vízumát, mikor megérkezett Ausztráliába, mivel olyan típusúval próbált bejutni az országba, amely nem teszi lehetővé az oltatlanok számára az orvosi mentességet. A bíróság azonban hatályon kívül helyezte ezt a döntést, és visszaállította a szerb teniszező vízumát.

A teniszezőt jelenleg a kitoloncolás veszélye fenyegeti, így valószínűleg nem indulhat az Austral Openen. Az ügyvédei fellebezni akarnak.

Djokovic elismerte, hogy hibázott, csütörtökön dőlhet el a sorsa

Novak Djokovic, a világ jelenlegi első számú férfi teniszezője közleményben ismerte el, hogy hibás döntést hozott decemberben, amikor koronavírusosan adott interjút a francia L’Equipe sportlapnak.

(br, bbc)

Bevezető

Az ausztrál bevándorlásügyi miniszter, Alex Hawke visszavonta Novak Djokovic vízumát. A teniszezőt a kitoloncolás veszélye fenyegeti, így valószínűleg nem indulhat az Austral Openen. Az ügyvédei fellebbezni akarnak.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment