Search by category:
Egyéb kategória

Több mint 650 napja tart a rendkívüli helyzet Szlovákiában

Több mint 650 napja tart a rendkívüli helyzet Szlovákiában
Mészáros Richárd
2022. 01. 14., p – 18:19

2022. január 14., péntek – 18:30
Friss ikon
Off

Törzs

„2021-ben összesen 171 napig tartott a veszélyhelyzet, ami csaknem fél évnek felel meg. A 2020 márciusában kihirdetett rendkívüli helyzetet a mai napig nem vonták vissza. 2021 végéig 649 nap telt el így” – mutatott rá Matej Škultéty, a Ružička and Partners ügyvédi iroda munkatársa. A rendkívüli helyzet kihirdetésének feltételeit a lakosság polgári védelméről szóló törvény szabályozza.

Rendkívüli helyzetben konkrét megelőző intézkedések foganatosíthatók az élet, az egészség vagy a vagyon megóvása érdekében. Ilyen például egy terület kiürítése, időben korlátozott munkálatok elvégzése, szükségszállás és eszközök biztosítása a rendkívüli események által sújtott, illetve a mentési munkálatokban részt vevő személyek számára.

Sípos Ádám ügyvéd felhívta a figyelmet, hogy a lakosság polgári védelméről szóló törvényben rögzített kötelezettségek és korlátozások be nem tartása szabálysértésnek számít, amelyért rendkívüli helyzet és veszélyhelyzet idején 1659 euróig terjedő pénzbírság szabható ki.

Bevezető
Pozsony |

A Covid-19 betegség miatt kihirdetett rendkívüli helyzet Szlovákiában 2020 márciusa óta, több mint 650 napja tart. Rendkívüli helyzet idején elrendelhető többek között evakuálás is.

Címkék

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment