Search by category:
Egyéb kategória

Továbbra is hetente egyszer fognak tesztelni a munkahelyeken

Továbbra is hetente egyszer fognak tesztelni a munkahelyeken
Mészáros Richárd
2022. 01. 14., p – 17:01

2022. január 14., péntek – 17:00
Friss ikon
Off

Törzs

A javaslatban az szerepel, hogy a lehető legnagyobb mértékben lehetővé kell tenni az otthoni munkavégzést, az úgynevezett home office-t. Továbbra is az OTP rendszert (oltottak, a betegségen átesettek, teszteltek) alkalmazzák azoknál a munkavállalóknál, akik nem tudnak otthonról dolgozni. Az anyagban az áll, hogy hetente legalább kétszer kell tesztelni. Sulík rámutatott, hogy ez az információ tévedésből került bele a dokumentumba. „Nem lesz hetente kétszer tesztelés, minden marad a régiben, hetente egyszer tesztelünk” – pontosított.

„Decemberben bevezettünk egy tesztelési rendszert, ezt meghosszabbítottuk, ez lesz érvényben januárban is, és folyamatosan értékeljük a helyzetet” – zárta, és hozzátette, azt egyelőre nem tudja megmondani, mi lesz februárban, de valószínűleg továbbra is a heti egyszeri tesztelés marad érvényben.

Sulík közölte, hogy a munkáltatóknak visszatérített összeget a tesztek piaci árához igazították, vagyis már nem hat, hanem négy eurót térítenek vissza.

Bevezető
Pozsony |

A munkavállalókat továbbra is hetente egyszer, nem pedig a kétszer fogják tesztelni a munkahelyükön, ahogyan az a SARS-CoV-2 omikron variánsának terjedése elleni intézkedésekre vonatkozó javaslatban szerepel, amelyet szerdai ülésén hagyott jóvá a kormány. Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter pénteken azt mondta, hiba történt.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment