Search by category:
Egyéb kategória

Az orvosok közzétették az omikron 14 leggyakoribb tünetét

Az orvosok közzétették az omikron 14 leggyakoribb tünetét
Balaskó Réka
2022. 01. 17., h – 15:12

2022. január 17., hétfő – 17:03
Friss ikon
Off

Törzs

Az omikron terjedésével, amely már Szlovákiában is növeli a fertőzöttek számát, az orvosok észrevették a korábbi változatoktól eltérő tüneteket, amelyeket betegeiknél fedeztek fel – írja a tvnoviny.sk.

Az enyhe megfázáshoz hasonló tünetek: például a torokfájás, tüsszögés és orrfolyás egyre gyakoribbá váltak. A COVID-19 korábbi jellemzői mint például a láz, a köhögés, az ízlelés vagy a szaglás elvesztése, azonban elmaradtak.

„Az omikron leggyakrabban jelentett tünetei valóban nagyon hasonlítanak a náthához, különösen azoknál az embereknél, akiket felvették az oltást” – mondta a Business Insidernek Claire Steves orvos, a Zoe  COVID Symptom Study tanulmányban részt vevő kutató.

Az tanulmány szerint ezek az omikron leggyakoribb tünetei: nátha, fejfájás, fáradtság, tüsszögés, torokfájás, köhögés, rekedt hang, hidegrázás, láz, szédülés, agyköd, izomfájdalom, a szaglás elvesztése, mellkasi fájdalom. A kutatás nem tesz különbséget oltottak és nem oltott emberek között.

Hiába vár a harmadik oltás utáni igazolásra

Szerdától érvénybe lép az ún. OP+-rezsim, amelybe a már háromszor oltott személyek tartoznak. Sokak azonban panaszkodnak, hogy még nem kapták meg a harmadik oltásról szóló igazolásukat.

(br, tvnoviny.sk)

Bevezető

A szakértők összehasonlították a korábbi mutációkat az omikronnal, és így összeállították az új variáns leggyakoribb tünteteit.

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment