Search by category:
Egyéb kategória

Továbbra sem tudnak az omikronról, de a fertőzések száma enyhén nőtt a Komáromi járásban

Továbbra sem tudnak az omikronról, de a fertőzések száma enyhén nőtt a Komáromi járásban
Vataščin Péter
2022. 01. 18., k – 12:56

2022. január 18., kedd – 14:16
Friss ikon
Off

Törzs

A járásból származó szekvenált minták mindegyikében a delta variánst mutatták ki, az omikront nem – tájékoztatta lapunkat Helena Uríčková, a RÚVZ epidemiológiai részlegének vezetője.

„Az omikron variáns járásbeli terjedésének idejét és sebességét nem láthatjuk előre. Ez a hozzáférhető adatok alapján jelenleg lassabban történik Szlovákiában annál, mint amit korábban feltételeztek”

– tette hozzá a szakember, aki azt is elmondta, végül nem igazolódtak be azok a félelmek, hogy a karácsonyi ünnepek miatt felgyorsul a vírus terjedése. Az esetszám növekedését csak január 12-étől tapasztalják.

Január 18-ával 554 Covid-pozitív személyt tartanak nyilván a járás egészében, karanténban pedig összesen mintegy 1900 személy tartózkodik. A komáromi kórházban jelenleg 23 koronavírusos beteget ápolnak. Kisebb családi és iskolai gócpontokról Komáromban, Gútán, illetve Marcelházán, Bátorkeszin, Nemesócsán, Szentpéteren és Csallóközaranyoson tudnak.

Ami konkrétan az oktatási intézményeket illeti, ebben a pillanatban 975 személy tartózkodik karantéban 20 iskolából.

„Nem lehet azonban egyértelműen állítani, hogy ezt a mennyiséget a jelenléti oktatáshoz való visszatérés okozta. A legtöbb megbetegedésre az iskolakezdés első napjaiban derült fény, vagyis a legnagyobb valószínűséggel családi közegben került sor a fertőzésre. Főleg véletlenszerűen derült fény ezekre a klinikai tünetek nélküli esetekre az otthoni tesztelést követően”

– fejtette ki az epidemiológus.

Bevezető
Komárom |

Január második hetében 28 %-kal nőtt a heti esetszám aránya az elsőhöz képest. Ezt megelőzően öt héten át mutattak csökkenő tendenciát a számok – tudtuk meg a komáromi Regionális Közegészségügyi Hivataltól (RÚVZ).

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment