Search by category:
Egyéb kategória

Káosz az orvosi receptek körül…

Káosz az orvosi receptek körül…
Balaskó Réka
2022. 01. 20., cs – 13:35

2022. január 20., csütörtök – 14:34
Friss ikon
Off

Törzs

Az orvosok és a betegek tájékoztatása nélkül januárban hatályba lépett egy módosítás, amely megváltoztatta a gyógyszerek felírásának módját, ami annyit jelent, hogy a körzeti orvosok nem írhatnak fel gyógyszereket a szakorvos ajánlására, ezt az utóbbinak kell megtennie a vizsgálat után írja a pluska.sk.

Ma több szakmai szövetség orvosa találkozott az egészségügyi minisztériumban, és létrehoztak egy platformot, hogy foglalkozzanak a változással kapcsolatos problémákkal – közölte Eva Horváthová (OĽaNO) parlamenti képviselő és Monika Palušková, a Körzeti Orvosok Szlovákiai Társaságának (SVLS) elnöke.

Monika Palušková kifejtette, hogy a körzeti orvosok rendelőjében már a világjárvány előtt is katasztrofális volt a helyzet. „Minden rendben lett volna, ha nem történik az, hogy a gyógyszerek több mint felét a körzeti orvosok írják ki valaki más helyett” – magyarázta.

Palušková szerint 2020-ban a legtöbb szakorvos nem rendelt, 2021-ben viszont sokan már nem írtak fel gyógyszert, pedig a rendelők nyitva voltak. Hozzátette, hogy az onkológusok és immunológusok körében a legmagasabb az olyan szakorvosok száma, akik saját maguk írnak fel recepteket a betegeknek. A problémák megoldására hétfőig (január 24.) kell elkészíteniük a javaslataikat.

Mire készülnek a betegek kórházi elbocsátása kapcsán? A választ a galériában találja!

Káosz az orvosi receptek körül…
2022. 01. 20., cs – 13:44
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: pluska

Sabaka: Ha a következő napokban ezeket a tüneteket észleli magán, akkor valószínűleg omikronos

A pozitív esetek számának emelkedésével úgy tűnik, hogy megérkezett a negyedik hullám, amelyet az új variáns okoz. Az omikronról ismeretes, hogy rendkívül fertőző, és enyhébb tüneteket okoz, mint a delta. A szakértők szerint így ismerheti fel, hogy mivel fertőzött!

(br, pluska)

Bevezető

A betegek hozzászoktak, hogy a recepteket a körzeti orvosoktól kapják, de ez hirtelen megváltozott, mikor a szakorvosok feladatává vált. Sokak számára a változás azt jelenti, hogy egyszerre több orvoshoz kell menniük, így kritizálni kezdték az új szabályt.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment