Search by category:
Egyéb kategória

Újra vendégeket fogad a dunakiliti kastély

Újra vendégeket fogad a dunakiliti kastély
Sudár Éva
2022. 01. 20., cs – 16:31

2022. január 20., csütörtök – 16:31
Friss ikon
Off

Törzs

Az egyik leggazdagabb magyar néhány éve a gyémánt- és ékszerkereskedéssel szerzett vagyonát körülbelül 15 milliárd forintra becsülte. Dunakiliti kastélya 2000-ben készült el, majd Princess Palace Hotel néven fogadta a tehetős szállóvendégeket: ötcsillagos hotelként működött, 17 kétágyas szobával, 4 lakosztállyal és egy elnöki lakosztállyal. Neves vendégeket fogadott, a Napóleon-film szigetközi forgatása során az elnöki lakosztályban pihente ki a forgatás fáradalmait a két főszereplő, Christian Clavier és Gerard Depardieu. Megfordult itt Habsburg Ottó, Jose Carreras, dr. Oetker, Michal Kováč és Friderikusz Sándor is.

A milliárdos azonban 2008-ban ráunt a szállodáztatásra, bezárta a Princess Palace-t.

A golf azonban tovább működött, kiadták egy üzemeltetőnek: a kastély körüli angolparkban 14 hektáron egy kilenclyukú golfpályát alakítottak ki, amely főleg a közeli pozsonyi vendégeket vonzotta. A covid azonban ennek is betett, jó ideje nem lehetett látni golfosokat az angolparkban.

Csebi Pogány Alajos tavaly nyáron elhunyt, s most úgy tűnik, egy üzemeltetőnek köszönhetően a hotel hamarosan megnyithatja kapuit: esküvőkre, ünnepségekre, csapatépítésre, tréningekre, konferenciákra, szemináriumokra, céges bulikra fogadhatnak vendégeket. A szálloda közösségi oldala tavaly december óta folyamatosan frissül, s a honlapja hirdeti is vendégfogadási lehetőséget: a célközönséget jelezheti, hogy a nyitólap egyébként szlovák nyelven jelenik meg.

Sőt: „Princess bált” hirdettek február 19-re a kastélyba. Bál, tánc, vacsora, kulturális program, sztárvendég, DJ – ez szerepel a programok között.

Állásajánlatokat is kínálnak már: alkalmi hoszteszt alapszintű szlovák, német vagy angol nyelvtudással, részmunkaidőben óránként 1800 forintért. Emellett alkalmi recepciósokat is keresnek.

Leírás

Fotó: Cséfalvay Attila

Bevezető
Dunakiliti |

Tavaly nyáron hunyt el a milliárdos dunakiliti gyémántkereskedő, Csebi Pogány Alajos. Szigetközi kastélya tizennégy éve nem fogadott szállóvendégeket, pedig korábban megfordult itt Habsburg Ottó, Jose Carreras, dr. Oetker, Michal Kováč és Friderikusz Sándor is. Most újra kinyit, februárban bált is tartanak. Szlovákiai golfosok is kedvelik, hisz Pozsonytól alig fél óra alatt elérhető a kastély pályája.

Címkék

Település / hely
Dunakiliti

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Cséfalvay Attila

Read More

Post Comment