Search by category:
Egyéb kategória

Elhunyt Meat Loaf rockzenész

Elhunyt Meat Loaf rockzenész
Hegedűs Norbert
2022. 01. 21., p – 10:04

2022. január 21., péntek – 10:04
Friss ikon
Off

Törzs

Már az 1960-as évek végén koncertezni kezdett, majd hamar kikötött a Hair című musicalben, amelynek köszönhetően felfigyelt rá a legendás Motown kiadó. A musicalszerepei mellett énekesi pályája is beindult, de az igazán nagy lökést a karrierjének a Rocky Horror Show adta meg, amelynek a filmadaptációjában is szerepelt. Aztán 1977-ben megjelent Bat Out of Hell nevű albuma, amelyen 1972 óta dolgozott. Meat Loaf Jim Steinman által írt és komponált albuma, a Bat Out of Hell az Egyesült Államok történetének egyik legnagyobb, több mint 14 millió példányszámban eladott lemeze volt.Világszerte 43 millió példányt adtak el belőle, arról nem is beszélve, hogy az album 522 héten keresztül szerepelt a brit lemezeladási listákon. Pedig a lemezen hallható zenék annyira nem feleltek meg az akkori iparági trendeknek, hogy sokáig nem találtak hozzá kiadót. Az egyik legismertebb száma az I’d Do Anything for Love (But I Won’t Do That) című 1993-as dal volt. 

 

Az 1980-as években Meat Loaf az albummegjelenései mellett rengeteg filmes munkát is kapott. Szerepelt többek között az Egy táska heroin, Alkalom szüli a milliomost vagy az Érezd a ritmust! című filmekben, illetve fel-felbukkant tévés produkciókban is. A legismertebb szerepei a Rocky Horror Show-n kívül a ’90-es években és az ezredforduló környékén voltak, ekkoriban szerepelt például a Harcosok klubjában, a Wayne világában vagy A hetedik menyországban is. (Pr. Tx, hvg)

Bevezető

74 éves korában meghalt Michael Lee Aday, művésznevén Meat Loaf amerikai Grammy-díjas rockénekes és színész. A halál okát nem közölték. Meat Loaf 1947-ben született Dallasban, apja alkoholizmusa miatt nem volt boldog gyerekkora. Zenei karrierjét Los Angelesben kezdte, akkor már megalakított a Meat Loaf Soul zenekart. A meatloaf magyarul egyébként fasírtot jelent, a becenevét az egykori amerikaifutball-edzőjétől kapta a súlya miatt.Ahhoz képest, hogy a fasírt művésznévre hallgatott, közel 10 évig vegetáriánus volt…

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sidó H. Zoltán

Read More

Post Comment