Search by category:
Egyéb kategória

Madáretetőket helyeztek ki a légi kastélyparkban

Madáretetőket helyeztek ki a légi kastélyparkban
Kiss Bartalos Éva
2022. 01. 22., szo – 09:36

2022. január 22., szombat – 11:44
Friss ikon
Off

Törzs

Télen nehezebben találnak élelmet a madarak, ezért is hasznos, ha segítjük a táplálásukat, például madáretetők és itatók kihelyezésével. Hasonlóan gondolkodott Szitási Ferenc, Lég polgármestere is, aki a helyi alapiskolák diákjait hívta segítségül. „Fontos, hogy a gyerekek kimozduljanak a friss levegőre, és a madarakra is gondolunk” – mondta Szitási Ferenc hozzátéve, hogy először helyeztek ki madáretetőket a gyerekekkel a helyi parkba. Az etetők feltöltése is a diákok feladata lesz, a magyar és a szlovák alapiskola diákjai hetente felváltva gondoskodnak majd arról, hogy mindig legyen elég mag a péntek délelőtt kihelyezett 14 etetőben.

Csiba Lídia a Benyovszky Rudolf Alapiskola igazgatója elmondta, szívesen csatlakoztak a polgármester kezdeményezéséhez, Zuzana Pálmayová, a szlovák alapiskola igazgatója pedig megjegyezte, hogy a gyerekek is örültek a lehetőségnek. „Biológia órán beszélgettek már arról, hogy miért fontos télen etetni a madarakat, most a ezt a gyakorlatban is kipróbálhatták” – jegyezte meg Csiba Lídia.

Az első tartós fagyoktól azok megszűnéséig, vagyis decembertől március elejéig tart az etetési időszak a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület útmutatása szerint. Ebből az is kiderül, hogy elegendő fekete napraforgót kitenni a madaraknak, de gyümölcsöt és bogyókat és kevés állati zsiradékot is tehetünk az etetőbe. Ételmaradékot viszont semmiképp ne kínáljunk a tollas látogatóknak. Az etetés mellett az itatásról sem szabad megfeledkezni. „Több faj számára a téli ivó- és fürdőhely jelenti az igazi vonzerőt” – írták a szakemberek.

Madáretetőket helyeztek ki a légi kastélyparkban
2022. 01. 22., szo – 09:39
Kiss Bartalos Éva
Gallery images

Leírás

Lég. Madáretetőket helyeztek ki a község munkatársai a kastélyparkban, az alapiskolás diákok töltötték fel az etetőket, és az ő feladatuk lesz gondoskodni arról, hogy mindig legyen eleség a madaraknak a község közepén.

Bevezető
Lég |

Madáretetőket helyeztek ki a község munkatársai a kastélyparkban, az alapiskolás diákok töltötték fel az etetőket, és az ő feladatuk lesz gondoskodni arról, hogy mindig legyen eleség a madaraknak a község közepén.

Település / hely
Lég

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Kiss Bartalos Éva

Read More

Post Comment