Search by category:
Egyéb kategória

Tisztítókúrák helyett egészséges életmód

Tisztítókúrák helyett egészséges életmód
Mészáros Richárd
2022. 01. 24., h – 20:55

2022. január 29., szombat – 10:24
Friss ikon
Off

Törzs

Azoknak, akik rendszeresen fogyasztanak alkoholt, zsíros, fűszeres ételeket, valóban érdemes lehet diétát tartani – az egyébként is ajánlott az egészségmegőrző étrend alapjait figyelembe véve. Ahhoz, hogy bélrendszerünk egészséges maradjon, kiemelten fontos a megfelelő mennyiségű rostfogyasztás. A zöldségekben, gyümölcsökben és teljes kiőrlésű gabonákban lévő emészthetetlen rostok képesek megkötni olyan anyagokat, amelyek nem szükségesek szervezetünk számára. Így a salakanyag mennyisége növekszik, ugyanakkor csökken az az idő, amíg a salakanyag a vastag- és végbélben időzik. Megfelelő rostfogyasztás mellett nincs szükség „béltisztító” műveletekre. Annál is inkább, hiszen a belekben élő jótékony mikroorganizmusok táplálékai szintén a rostok, ellenben egy méregtelenítő kúrával, ami után ezeket a baktériumokat probiotikus készítményekkel ismét be kell juttatni az üres és „tiszta” belekbe. Az emésztőrendszer működését a helyes étrend mellett a rendszeres testmozgással is támogathatjuk, hiszen a fizikai aktivitás fokozza a bélmozgást.

Idősek, krónikus betegségben szenvedők (például magas vérnyomás, cukorbetegség, szívelégtelenség), várandósok, szoptatós anyák és gyermekek számára semmi esetre sem ajánlott a tisztítókúra. A drasztikus tápanyagmegvonás akár rosszulléteket is okozhat a páciensnek. Tavasszal egyre nagyobb a friss és hazai zöldség- és gyümölcsválaszték a piacokon, hosszabbak a nappalok, több időt lehet aktívan a jó levegőn tölteni. A napsütésnek, valamint a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gyümölcsöknek és zöldségeknek köszönhetően szervezetünk felpezsdül, erősödik az ellenálló képességünk, és már ettől energikusabbnak, egészségesebbnek érezhetjük magunkat, kiegyensúlyozott étrenddel és fizikai aktivitással elkerülhetjük a sanyargató, tisztító diétákat és kúrákat.

(webbeteg)

Bevezető

Az egészséges embernek semmi szüksége nincs arra, hogy tisztítókúrát tartson. Ha étrendje kiegyensúlyozott, ha odafigyel arra, hogy mit fogyaszt, megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagokkal, ásványi anyagokkal, vitaminokkal és folyadékkal látja el a szervezetét, akkor szervezete tökéletesen elvégzi a méregtelenítést.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment