Search by category:
Egyéb kategória

A covidon átesett gyerekek gyakrabban küzdenek ezzel az alattomos betegséggel

A covidon átesett gyerekek gyakrabban küzdenek ezzel az alattomos betegséggel
Balaskó Réka
2022. 01. 25., k – 11:36

2022. január 25., kedd – 12:30
Friss ikon
Off

Törzs

A Huffington Post beszámolója szerint a gyerekeknél a cukorbetegség megjelenése összefüggésben áll a COVID-19 leküzdésével – írja a tvnoviny.sk.

A tanulmányban a szakértők két nagy helyi egészségbiztosításó adatbázisából származó gyermekekre vonatkozó adatokat vizsgáltak. Arra voltak kíváncsiak, hogy a 18 év alattiak, akik már leküzdötték a betegséget, milyen egészségügyi állapotban vannak.

Az eredmények alapján elmondható, hogy a koronavírus után a gyermekeknél jelentősen nagyobb az 1-es vagy 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata. Az első elemzett adatbázis esetében 166 százalékos növekedést mutattak ki, a második esetében ez pedig 33 százalékosat.

A cukorbetegség gyakori szomjúságban és vizelésben, éhségérzetben, gyors fogyásban vagy fáradékonyságban nyilvánul meg. A tünetek közé tartozik még a hányinger, hányás és gyomorfájdalom.

Hat tipp az omikron ellen – a minisztérium szerint ez segít

Az elkövetkező hetekben az ország lakosságának nagy része elkaphatja az omikron variánst. Az egészségügyi minisztérium ezért mogosztott néhány tippet, hogy csökkentsük ennek kockázatát.

(tvnoviny.sk)

Bevezető

Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési Központja (CDC) kutatásában nyugtalanító eredményeket közölt.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment