Search by category:
Egyéb kategória

Párkány: fejlesztések a rendelőintézetben

Párkány: fejlesztések a rendelőintézetben
Hegedűs Norbert
2022. 01. 25., k – 14:34

2022. január 25., kedd – 15:33
Friss ikon
Off

Törzs

Már a berendezést szerelik, a napokban pedig átadják azt a rehabilitációs részleget, amely a Nyitra megye alá tartozó Párkányi Rendelőintézetben működik, az első emeleten. A részleget átköltöztették, most már önálló szárnyban és teljesen felújítva várja a pácienseket. „Vadonatúj ágyakkal, műszerekkel, eszközökkel és gépekkel szereltük fel, főleg a párkányi és a Párkány vonzáskörzetébe tartozó pácienseket szolgálja ki, balesetek, törések, műtétek utáni terápiák, krónikus, akut mozgásszervi betegségek kezelése alkotja a részleg fő profilját. A beruházás értéke 300 ezer euró – a fejlesztéseket teljes egészében Nyitra megye, azaz a fenntartó biztosítja“ – értesült lapunk Czékus Andrástól, a poliklinika igazgatójától. A felújítást tavaly szeptemberben kezdték, a részleget várhatóan február elején nyitják meg. Az osztályon jelenleg hat fizioterapeuta. 1 masszőr és 1 orvos dolgozik. A korszerűsített részleghez kapcsolódik, hogy a poliklinikára idén egy új liftet is beszerelnek, amellyel majd tolókocsival is fel lehet jutni az első emeletre, a finanszírozást ebben az esetben is a megye biztosítja.

Leírás

Czékus András az új rehabilitációs részleg egyik helyiségében

Májusig a parkolókat és a csatornahálózatot is felújítják

A rendelőintézetnél most egy másik felújítás is zajlik, 500 ezer euró értékben korszerűsítik a poiklinika melletti parkolókat, térköveznek, átalakítják és modernizálják az épület főbejáratát, valamint teljes mértékben felújítják az intézmény csatornahálózatát is. Az igazgató szerint plusz parkolóhelyeket nem tudnak kialakítani, mert a hozzájuk tartozó terület adott, viszont a korszerűsítés során igyekeznek a meglévőket kiszélesíteni.

A poliklinikától balra eső részen lényegében már elkészült az új út az új parkolóhelyekkel, a rendelőintézet hátsó részét és a dialízisközpontnál található részt is korszerűsíteni kell, momentán pedig az épület előtti egyik parkolót újítják fel. Fő gondunk az elöregedett, rossz állapotban lévő csatornahálózat volt. Mivel a csatornázás megújul, kicserélődik, ezért fontosnak tartottuk, hogy akkor már a felette lévő utak és parkolók is rendbe legyenek téve. A parkolókon nem aszfalt lesz, hanem térkő“ – részletezte a beruházást az igazgató. A munkákkal május végére kell elkészülniük, a beruházást teljes egészében a fenntartó, Nyitra megye fizeti.

Bevezető
Párkány |

A rehabilitációs részleget átköltöztették és teljesen felújították, lesz egy új lift, a parkolókat és a csatornahálózatot is korszerűsítik.

Település / hely
Párkány

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Buchlovics Péter

Read More

Post Comment