Search by category:
Egyéb kategória

Az oltatlanok ruhákat vásárolhatnak, de elektronikai cikkeket nem – a kereskedők szerint ez teljesen logikátlan

Az oltatlanok ruhákat vásárolhatnak, de elektronikai cikkeket nem – a kereskedők szerint ez teljesen logikátlan
Balaskó Réka
2022. 01. 26., sze – 15:24

2022. január 26., szerda – 16:30
Friss ikon
Off

Törzs

Úgy gondoljuk, hogy a elektronikai üzleteknek amúgy is az alaprezsimben kellene szerepelniük, mivel az elektronikai cikkek a napi szükségletek közé tartoznak, különösen meghibásodások esetén. Az ügyfeleknek azonnal meg kell oldaniuk egy mosógép, hűtőszekrény vagy nyomtató hibáját” – mondta Martin Ohradzanský, a Nay igazgatója.

Nem érti, hogy a higiénikus miért néz másképp az üzleteikre, mint mondjuk egy ruha- vagy cipőboltra. A kereskedők azt is logikátlannak tartják, hogy a boltban lehet kávét vásárolni, de a kávéfőzőt már nem – közölte a tvnoviny.sk.

Daniel Krakovský, a Szlovák Kiskereskedők Kezdeményezés (ISKM) képviselője hozzátette: „Szerintünk semmilyen ok nincs arra, hogy bármilyen módon korlátozzák az üzleteket és megkülönböztessék őket az általuk forgalmazott termékek alapján. Ezért arra kérjük a Közegészségügyi Hivatalt, hogy gondolja át ezt az intézkedést, és tegye az üzleteket mindenki számára teljesen hozzáférhetővé.”

Rámutattak arra is, hogy Magyarországon, Csehországban és Lengyelországban is bárki bemehet az áruházakba.

Amíg az omikron terjed, nem lesz kötelező az oltás

Pozsony |

Amíg a koronavírus omikron változata terjed, nem lesz kötelező az oltás felvétele – jelentette ki Vladimír Lengvarský (OĽaNO) egészségügy-miniszter.

Bevezető

A múlt héttől kezdve megváltoztak a szabályok, és számos létesítménybe szabaddá vált a belépés, attól függetlenül, hogy a vásárló be van-e oltva vagy sem. Az elektronikai cikkek üzletei azonban szigorúbb szabályozás alatt maradtak. A kereskedők szerint ez teljesen logikátlan.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment