Search by category:
Egyéb kategória

Lengvarský: Az omikron-hullám gyors és súlyos lesz, sok ágazatot sújt majd

Lengvarský: Az omikron-hullám gyors és súlyos lesz, sok ágazatot sújt majd
Mészáros Richárd
2022. 01. 26., sze – 10:11

2022. január 26., szerda – 10:14
Friss ikon
Off

Törzs

Az értekezletet Roman Mikulec (OĽaNO) belügyminiszter hívta össze az egészségügyi tárca kérésére. „A cél az volt, hogy felmérjük, mik a kilátások, milyen hatással lehet az omikron hullám az egyes ágazatokra, és milyen óvintézkedésekre van szükség” – mondta Lengvarský.

Az egészségügyi tárca szerint amit tenni lehet az omikron hullám ellen, az a minél több tesztelés, a home office, a találkozások korlátozása és az oltás. A járványhelyzetről bővebb tájékoztatást a kormány szerdai ülése után adnak.

Az egészségügyi minisztérium arra is készül, hogy egyre többen kerülnek kórházba, Lengvarský a szabályok betartására és óvatosságra intette az embereket.

„Ha valaki öt napot karanténban tölt, az még nem jelenti azt, hogy már nem fertőz” – mondta a friss rendelet kapcsán, és figyelmeztetett, hogy ezért a karantén után is reszpirátort kell hordani és tartani a távolságot.

Bevezető
Pozsony |

Az omikron hullám gyors és erős lesz és sok ágazatot fog sújtani – tájékoztatott Vladimír Lengvarský (OĽaNO-jelölt) egészségügyi miniszter az egyes tárcák kedd (január 25.) esti koordinációs értekezletét követően. A minisztériumok képviselői arról számoltak be, hogyan készülnek az újabb járványhullámra és külföldi tapasztalatokat is megvitattak.

Település / hely
Pozsony

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment