Search by category:
Egyéb kategória

Szlovákiában nincs az omikron ellen hatásos monoklonális antitest gyógyszer

Szlovákiában nincs az omikron ellen hatásos monoklonális antitest gyógyszer
Balaskó Réka
2022. 01. 26., sze – 09:27

2022. január 26., szerda – 09:30
Friss ikon
Off

Törzs

A legtöbb betegnél az omikron variáns okozta fertőzés enyhe lefolyűsú lesz. Náluk a kezelés nem változik, és a tünetek alapján lesz összeállítva. A delta-hullámban azonban a nem oltott és fokozottan veszélyeztetett páciensek monoklonális ellenanyagot kaptak, azonban ezek használatát az omikron érkezésével több országban felfüggesztették.

Ez alól pedig valószínűleg Szlovákia sem lesz kivétel – írja a Denník N, amelynek  Alena Koščálová, a Pozsonyi Egyetemi Kórház infektológiai osztályának főorvosa elárulta, hogy az omikron ellen a sotrovimab nevű monoklonális ellenanyagot ajánlják. A sotrovimab azonban világszerte csak korlátozottan kapható, és Szlovákiában nem áll rendelkezésre.

Emiatt az omikron hullám során inkább a vírusellenes szerekre, mint a monoklonális ellenanyagok fogunk támaszkodni” – mondta a lapnak Koščálová.

Hat tipp az omikron ellen – a minisztérium szerint ez segít

Az elkövetkező hetekben az ország lakosságának nagy része elkaphatja az omikron variánst. Az egészségügyi minisztérium ezért mogosztott néhány tippet, hogy csökkentsük ennek kockázatát.

(br, denníkn)

Bevezető

Szlovákiában sem az omikron ellen hatásos monoklonális ellenanyag, sem az új vírusellenes Paxlovid nem áll rendelkezésre – közölte a Denník N.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment