Search by category:
Egyéb kategória

Ítéletidő jön: első-, másod- és harmadfokú riasztást adtak ki az erős szél miatt

Ítéletidő jön: első-, másod- és harmadfokú riasztást adtak ki az erős szél miatt
Mészáros Richárd
2022. 01. 29., szo – 12:06

2022. január 29., szombat – 12:13
Friss ikon
Off

Törzs

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) első-, másod- és harmadfokú riasztást adott ki az erős szél miatt vasárnapra.

A másodfokú riasztás Pozsony, Besztercebánya, Trencsén, Nyitra, Nagyszombat és Eperjes megyét érinti. A narancssárga színnel jelölt figyelmeztetés a legtöbb helyen délelőtt kilenc órakor lép érvénybe, ezt megelőzően azonban már több helyen is elsőfokú riasztás lesz érvényben.

Az elsőfokú figyelmeztetés Pozsony és Zsolna megyében éjfélkor, Trencsén, Nyitra és Nagyszombat megyében hajnali kettőkor, Besztercebánya megyében hajnali háromkor, Kassa megyében pedig reggel ötkor lép életbe.

A „csak” citromsárga riasztás az ország két megyéjének, Kassa és Zsolna megye alacsonyabban fekvő részeit érinti.

A narancssárgával jelölt területeken a széllökések sebessége 85 és 105 km/óra között, a sárgával festetteknél 65 és 85 km/óra között alakul.

A harmadfokú, vörös riasztás Észak- és Közép-Szlovákia régióit, Besztercebánya, Eperjes és Zsolna megye egyes járásait (Breznóbányai, Poprádi, Liptószentmiklósi, Rózsahegyi és Turdossini) érinti. A szél sebessége itt akár a 160–180 km/órás sebességét is elérheti. A riasztás délelőtt 10 órától várhatóan éjfélig marad érvényben.

(SHMÚ)

Bevezető

Lesz, ahol a legmagasabb, vörös színnel jelölt riasztás lép érvénybe.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment