Search by category:
Egyéb kategória

Kínából vásárolna? Olcsóbb és gyorsabb lesz

Kínából vásárolna? Olcsóbb és gyorsabb lesz
Mészáros Richárd
2022. 01. 29., szo – 15:47

2022. január 29., szombat – 15:45
Friss ikon
Off

Törzs

Mint ahogy azt a Živé.sk portálnak a posta vezetője, Martin Ľupták elmondta, sokkal egyszerűbb és gyorsabb volt a Cseh Postával megállapodni – mivel ők már kötöttek egy ilyen szerződést a kínai e-shopokkal –, ezért választották ezt az megoldást. A szerződést még tavaly év végén kötötték, azóta már lezajlott a tesztidőszak is, az indulás ezért a napokban, várhatóan február elsején várható.

Az újdonság lényege, hogy ezentúl, ha valaki a két nagy kínai webshop, azaz az AliExpress és a Wish kínálatából rendel terméket, akkor az közvetlenül a címzetthez érkezik, nem esik át a vámkezelésen – ezért korábban a posta kezelési díjat számított fel, csakúgy, mint az adóügyi rendezésért. Februártól már nem kell számolni ezekkel a díjakkal, így olcsóbb lesz a kínai webáruházakból rendelt áru. Fontos azonban megjegyezni, hogy a megállapodás értelmében csak az AliExpressen és a Wishen rendelt termékeket érinti a könnyítés – ám a posta hozzáteszi, hogy a Kínából érkező csomagok 90 százaléka pont ebből a két webáruházból származik.

Az EU-ban tavaly lépett életbe az a szabály, mely szerint már minden csomagra kötelező adót fizetni, megszűnt a korábbi, 22 eurónál olcsóbb szállítmányok adómentessége. A kínai webáruházak ezért sok esetben az unió területén található raktáraikból teljesítik a megrendeléseket, ezek adómentesek. A mostani szabály tehát a felesleges, adminisztrációs illetékektől szabadítja meg azokat, akik a jövőben rendelnek az említett két webáruházból – és mivel azonnal a megrendelő címére érkeznek, a kézbesítési idő is jelentősen csökken.

Bevezető

Megállapodást kötött a Szlovák Posta a Cseh Postával, melynek köszönhetően a jövőben, várhatóan február elsejétől, sokkal egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb lesz rendelni a kínai webáruházakból.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Szabó Laci

Read More

Post Comment