Search by category:
Egyéb kategória

Az utolsó negyedben úszott el a komáromi kosarasok győzelme

Az utolsó negyedben úszott el a komáromi kosarasok győzelme
Lencsés Zoltán
2022. 01. 30., v – 18:05

2022. január 30., vasárnap – 19:15
Friss ikon
Off

Törzs

Az iglóiakkal szemben nem igazán megy a játék a Duna-partiaknak. A bajnokság alapszakaszában a komáromiaknak ez volt a negyedik mérkőzése ellenük, de eddig csak egyet sikerült megnyerniük.

A mérkőzést jól kezdte Zlatko Jovanovics vezetőedző legénysége. Jordan Duffy az első negyed első percében két villámtámadás után 5 pontot szerzett, amivel megnyugtatta a kedélyeket, és a hazaiak enyhe fölénye az első játékrész végéig megmaradt, amelyet 21:18-ra nyertek.

A második negyedben még koncentráltabban és hatékonyabban is játszottak a hazaiak, többnyire 5-6 ponttal vezettek, következetesebben védekeztek a vendégeknél, akik az első két játékrészben egyszer sem vezettek, és úgy tűnt, hogy Gasicsék kezükben tartják a mérkőzést. A második negyed után 42:36 volt az állás.

Szünet után se változott különösebben a játék képe, maradt a különbség is  (a legnagyobb 50:38  volt a harmadik negyed közepén), s ha közelítettek a vendégek, akkor Duffy, vagy Gasics beszúrt egy-egy hármast, így a harmadik  negyed végén 69:62-re vezettek a komáromiak.

A negyedik negyed harmadánál a hazaiak egymás után kihagytak három pontszerzési lehetőséget, amire azonnal megjött a válasz a vendégek részéről, sorozatban 8 pontot szereztek. Ez bénítóan hatott a komáromiak játékára, és négy és fél perccel a meccs befejezése előtt 80:80-ra egyenlítettek az iglóiak. Utána 83:80-ra először vezettek a mérkőzésen. Két perccel a vége előtt még 85:85-re egyenlítetettek a komáromiak, majd két lehetőséget ismét kihagytak, a vendégek pedig két hármassal és egy büntetővel 92:85-re nyerték a meccset.  

Bevezető

A férfi Niké SBL kosárlabda-extraliga 23. fordulójában a BC Komárno csapata sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el, ezúttal a címvédő Spišskí Rytieri csapatától kapott ki 85:92-re (21:18, 21:18, 27:26, 16:33).

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Jóba Mihály

Read More

Post Comment