Search by category:
Egyéb kategória

Időntúli hetes döntött a kézilabda Eb döntőjében

Időntúli hetes döntött a kézilabda Eb döntőjében
Hegedűs Norbert
2022. 01. 30., v – 20:00

2022. január 30., vasárnap – 20:00
Friss ikon
Off

Törzs

A mérkőzést a svéd válogatott kezdte jobban. A kapuban ismét remekelt az elődöntőben is kiemelkedően teljesítő Andreas Palicka, és támadásban is bejöttek honfitársai megoldásai. Kétgólosnál azonban nem tudtak nagyobb előnyre szert tenni, köszönhetően többek között annak, hogy Wanne első hetesét a kapufára dobta, a másodikat pedig védte a fonalat elkapó spanyol kapus, Rodrigo Rodal Corrales. A szünet előtt egy perccel először vezetett Spanyolország és egy gyors gólváltás után 12:13-nál ért véget az első harminc perc.

Időntúli hetes döntött a kézilabda Eb döntőjében
2022. 01. 30., v – 20:02
Hegedűs Norbert
Gallery images

Leírás

Somogyi Tibor felvételei

A második félidő elején kettőre növelték előnyüket a spanyolok, de Svédország lassan újra kiegyenlített. Az utolsó húsz percre 17:17-nél fordultak a csapatok. Az MVM Dome-ban jó hangulat uralkodott, a szurkolók biztatták sajátjaikat, de azért hiányzott a lelátóról egy magyarhoz, vagy legalább egy horváthoz hasonlító kemény mag mindkét oldalon.

Az utolsó öt percnek a svédek kétgólos előnyével vágtak neki a csapatok, de a spanyolok rendre fel tudtak zárkózni 1 találatra. Sok izgalmat tartogatott a végjáték. Nem egész két perccel a vége előtt egyenlített Spanyolország. Figueras Trejoéknak megvolt a lehetőségük belőni a győztes gólt is, de kimaradt a lehetőség, míg a másik oldalon időntúli hetest harcolt ki a svéd válogatott. A végrehajtó Niclas Egberg volt, aki nem hibázott, 27:26. Svédország az Európa-bajnok!

Bevezető

A férfi kézilabda Európa-bajnokság budapesti döntőjében 14 238 néző előtt mérte össze tudását Svédország és Spanyolország.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Elek Zoltán

Read More

Post Comment