Search by category:
Egyéb kategória

FOTÓK: Élelmiszerek helyett üres polcok. Nálunk is elkezdődött az élelmiszerválság?

FOTÓK: Élelmiszerek helyett üres polcok. Nálunk is elkezdődött az élelmiszerválság?
Balaskó Réka
2022. 01. 31., h – 12:33

2022. január 31., hétfő – 13:30
Friss ikon
Off

Törzs

A pluska.sk egy olvasója, Mária, aki egy ismert üzletláncnál akart vásárolni, szinte sokkot kapott, mikor meglátta az üres polcokat. „Ezt a képet a héten készítettem a boltban. Nem tudom, hogy egyszeri eset-e, de eléggé kihalt volt” – mesélte a lapnak. A pluska.sk ezért megkereste az üzletláncokat, hogy megtudjuk, kell-e aggódnunk egy olyan élelmiszerválság miatt, mint amilyet az Egyesült Államokban tapasztalnak. FOTÓ A GALÉRIÁBAN!

FOTÓK: Élelmiszerek helyett üres polcok. Nálunk is elkezdődött az élelmiszerválság?
2022. 01. 31., h – 12:38
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: pluska, tasr

A Lidl szóvivője, Tomáš Bezák bizonyos mértékig megerősítette az olvasó feltételezéseit, de elmondta, hogy a helyzet messze nem kritikus. „Kezdünk késéseket tapasztalni egyes áruk szállításában, de jelenleg ezt a készleteinkkel vagy a helyettesítő termékekkel tudjuk fedezni. A jövőbeli fejlemények előrejelzése jelenleg nem lehetséges, mivel úgy tűnik, senki sem tudja megjósolni, hogy a következő koronavírus-hullám milyen erősségű lesz” – magyarázta.

Egy másik láncnál is voltak fennakadások, de csak egy termék esetében. „A polcainkon tapasztalható kiesések az italokhoz kapcsolódnak, amelyek az új betétdíjas rendszerbe tartoznak.” – mondta Kvetoslava Kirchnerová, a BILLA, s.r.o. szóvivője.

Martin Krajčovič, a Modern Kereskedelem Szlovákiai Szövetségének (SAMO) elnöke is nyugalomra intett, szerinte a második hullámból származó vásárlási hullám már nem fenyeget. „Jelenleg a kereskedők standard rendszerben működnek.” – mondta.

A jövőben azonban minden elsősorban a beszállítóktól függ majd. „Lehetetlen mindent előre megjósolni, de a kereskedők olyan eljárásokat alakítottak ki, amelyekkel nemcsak a munkavállalóikat, hanem a vásárlóikat is a lehető legjobban meg tudják védeni, és amelyekkel a személyzet kiesése esetén is megbirkóznak anélkül, hogy veszélyeztetnék üzleteik működését. Az elosztóközpontok kulcsfontosságúak számunkra, ahol a rendszereket még szigorúbban határozzák meg, mivel ezek kiesése problémákat okozna az üzletek ellátásában” – tette hozzá Krajčovič, a SAMO elnöke.

Februártól nő a cigaretta jövedéki adója, a dohányzás az eddiginél is drágább lesz

Pozsony |

Az állam eddig sem kímélte a dohányzókat, akik pedig abban bíztak, hogy az elmúlt hónapok látványos áremeléseit követően végre stabilizálódik a cigaretta ára, azokra hatalmas csalódás vár.

(pluska)

Bevezető

Üres polcok, kifosztott üzletek és áruhiány. Megismétlődik a világjárvány kezdetén tapasztalt helyzet? A kereskedők elárulták, mi történik!

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment