Search by category:
Egyéb kategória

Meghalt egy újabb terhes lengyel nő, mert az orvosok nem távolították el a halott magzatját

Meghalt egy újabb terhes lengyel nő, mert az orvosok nem távolították el a halott magzatját
Balaskó Réka
2022. 01. 31., h – 09:29

2022. január 31., hétfő – 09:35
Friss ikon
Off

Törzs

Lengyelországban a folyamatos kritikák ellenére nem enyhített azon a törvényen, amely gyakorlatilag minden abortuszt betilt az országban – írja a Denník N

Szeptemberben egy Izabella nevű nő vesztette életét, akinek az egészségi állapota rohamosan romlott, mivel az orvosok nem voltak hajlandóak kitisztítani a méhét, mert a több hetes magzat szíve még dobogott.

Most a 37 éves Agnieszka hunyt el, aki terhessége első trimeszterében volt. A nő ikreket várt, de az egyik magzat meghalt, a másik azonban még élt. „Sajnos a halott magzat eltávolítását nem engedélyezték, mert ez Lengyelországban szigorúan tilos” – mondta Agnieszka családja, hozzátéve, hogy az orvosok megvárták, amíg a második magzat spontán meghal. Az orvosok azonban még ekkor sem tisztították ki a méhét – írja a lap

„Egész idő alatt benne hagyták a meg nem született babák bomló testét. De nem felejtettek el papot hívni a gyerekek temetésére” – tette hozzá a dühös család. A méhét végül csak két nappal később, január 31-én tisztították ki. Agnieszka állapota azonban nem javult, január 25-én pedig életét vesztette. A nő három gyermeket hagyott hátra. 

Bevezető

A 37 éves Agnieszka ikreket várt, de mikor az egyik magzat meghalt az orvosok nem avatkoztak közbe, mivel a másik még élt.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment