Search by category:
Egyéb kategória

Újabb díjat kapott Karikó Katalin

Újabb díjat kapott Karikó Katalin
Sánta Szilárd
2022. 01. 31., h – 10:58

2022. január 31., hétfő – 11:17
Friss ikon
Off

Törzs

Életműért járó Arany Nyíl-díjjal tüntették ki vasárnap Bécsben Karikó Katalin biokémikust a koronavírus elleni vakciák kifejlesztésében betöltött szerepéért. Idén a magyar tudós a főelőadója a díjat odaítélő Vienna Congress com.sult 2022 bécsi tudományos kongresszusnak, amelynek középpontjában ebben az évben az egészség áll.

Kutatómunkájával Karikó Katalin az egész világ számára irányt mutatott, ami sok más orvostudományi területen is új utakat nyithat meg az egészség előtt – mondta a kongresszus kezdeményezője, David Ungar-Klein. 

Karikó Katalinnak „az egész emberiség szolgálatában nyújtott teljesítményét” méltatta a díjátadón Elisabeth Köstinger osztrák gazdasági miniszter. Hangsúlyozta, hogy a biokémikus „40 éve tartó kutatásai közben sosem veszítette el odaadását és mindig követte a saját útját. „Ez a fegyelem és óriási kitartása emberek milliárdjainak életét változtatta meg” – mondta.

„Fontos, hogy tényeket és összefüggéseket állítsunk szembe a terjedő tudományellenességgel” – hangoztatta Thomas Szekeres, az osztrák orvosi kamara elnöke.

Az életműdíjat a régió legnagyobb menedzsment- és üzleti konferenciája alkalmából 2006 óta évente ítélik oda azoknak, akik rendkívüli, látnoki ötleteket valósítottak meg kivételes módon, és lehetővé tették a lehetetlent – olvasható az esemény honlapján. A január 30-31-i Vienna Congress találkozón, amely már a 19. a sorban, 15 országból 57 előadó, köztük öt Nobel-díjas vitatja meg, „hogyan lehet megmenteni a jövőt”. (MTI/hvg.hu)

Bevezető

A magyar biokémikust ezúttal Arany Nyíl-díjjal tüntették ki. „Kitartása emberek milliárdjainak életét változtatta meg” – hangzott el az átadón.

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sánta Szilárd

Read More

Post Comment