Search by category:
Egyéb kategória

Betétkifizetési korlát a Sberbanknál: 7 millió forintot lehet kifizetni egy ügyfélnek Magyarországon

Betétkifizetési korlát a Sberbanknál: 7 millió forintot lehet kifizetni egy ügyfélnek Magyarországon
Sudár Éva
2022. 03. 01., k – 09:57

2022. március 1., kedd – 09:57
Friss ikon
Off

Törzs

A jegybanki korlátozás azokat a limitet meghaladó összegeket is érinti, amelyeknél a bank már befogadta a kifizetési megbízást, ám annak teljesítésére még nem került sor. Az intézkedés a bankon belül más ügyfél számlájára való  átvezetésre is vonatkozik, illetve arra az esetre is, ha az ügyfél saját vagy más ügyfél részére befektetési szolgáltatási ügyfélszámlára kívánna pénzt átvezetni. 

A jegybank emellett 2022. február 28-ától felügyeleti biztost rendelt ki a magyar Sberbankhoz, aki átveszi a hitelintézet irányítását annak igazgatóságától, és gondoskodik a megfelelő működésről. A hitelintézet fiókjai, számlaműveleti lehetőségei március 2-tól (szerdától) a korábban megszokott módon érhetők el. 

Valamennyi hazai betétest (így a magyar Sberbank ügyfeleit is) az Országos Betétbiztosítási Alap ügyfelenként és betétenként 100 ezer eurós betétgaranciája is védi. 

A teljes cikk itt olvasható.  

Bevezető

A Magyar Nemzeti Bank a biztonságos működés fenntartása érdekében március 2-től 30 napra ügyfelenként 7 millió forintban limitálta a magyarországi Sberbank által kifizethető betétek és más, visszafizetendő források összegét – tette közzé az MNB közleményében. Ezen összeghatáron belül nemcsak a lakossági, de az egyéb ügyfelek is hozzájuthatnak követeléseikhez. 

Címkék

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Győri Új Szó

Read More

Post Comment