Search by category:
Egyéb kategória

Elkeseredett harcok a másfél milliós Harkivban

Elkeseredett harcok a másfél milliós Harkivban
Balaskó Réka
2022. 03. 02., sze – 08:31

2022. március 2., szerda – 08:40
Friss ikon
Off

Törzs

Az ukrán biztonsági szolgálat szerint a város északi régiójában lévő katonai kórházat érte az orosz támadás, majd tűzharc tört ki a megszállók és az orosz védők között. Ez a városba beszivárgó egyik orosz felderítő-diverzáns egység műve volt, amelynek az ukrán fél állítása szerint minden egyes tagját megölték a város védői.

Harkovban dúl jelenleg az egyik leghevesebb harc, kedden súlyos rakétatámadás érte a város főterét, amelyben tíz ember meghalt. A szlovén külügyminisztérium kedd este arról számolt be, hogy egy katonai támadásban megsemmisült Szlovénia harkovi konzulátusa. A minisztérium elítélte a támadást, illetve Oroszország Ukrajna elleni agresszióját.

A harkivi helyzetről Oleh Szinehubov kormányzó azt jelentette, hogy az elmúlt nap alatt 21 ember halt meg egy 112 sebesült meg a városban, amit a politikus elmondása szerint folyamatosan lőnek tüzérséggel, légierővel és gyalogsági kézifegyverekkel. Kedd estétől Harkiv északi és szakkeleti negyedeit támadta az orosz hadsereg, a kormányzó szerint a támadást visszaverték, az oroszok pedig 40-nél több járművet vesztettek. A kormányzó azt írja, hogy sikerült lelőniük egy orosz harci repülőt, aminek a pilótája, miután katapultált, agyonlőtte magát. A várost mára virradó éjjel SU 25-ös bombázógépekkel bombázták, a reptér mellett civil lakónegyedeket, egy iskolát és egy szállodát is. A tüzek oltása most reggel is folyik nég, csakúgy, mint a fel nem robbant bombák hatástalanítása. 

(444, Portf.)

Bevezető

Orosz ejtőernyősök landoltak Ukrajna második legnépesebb városában, Harkovban (Harkiv) közép-európai idő szerint 2 órakor, és heves harcba keveredtek az ukrán fegyveres erőkkel – írja a Guardian.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sidó H. Zoltán

Read More

Post Comment