Search by category:
Egyéb kategória

Szlovákiába látogat Ursula von der Leyen, hogy Ukrajnáról egyeztessen

Szlovákiába látogat Ursula von der Leyen, hogy Ukrajnáról egyeztessen
Hegedűs Norbert
2022. 03. 02., sze – 15:34

2022. március 2., szerda – 15:34
Friss ikon
Off

Törzs

Heger megjegyezte, hogy intenzív kommunikációt folytat Denisz Smihal ukrán kormányfővel. Elmondása szerint az ukránok hálásak a szlovák segítségért és támogatásért. „Tudatosítani kell, hogy Ukrajna ma védekezik, a saját területét és a szabadságát védi, amelyet az Orosz Föderáció nagyon durván megsértett, ennek pedig sajnos súlyos következményei vannak az ártatlan civilekre nézve is” – mutatott rá a miniszterelnök. Egyben köszönetet mondott minden szlovák állampolgárnak, aki segíti az ukrán menekülteket.

Heger a szankciókkal kapcsolatban kijelentette: egyértelműen ki kell fejezni, hogy békét akarunk. „Ezért ma kiemelt szükség van mindenféle szankcióra, hogy megmutassuk Vlagyimir Putyinnak, az Orosz Föderációnak és másoknak is, akiknek a jövőben eszükbe jutna megtámadni egy demokratikus országot bármilyen katonai eszközzel, hogy mi vár rájuk” – fejtette ki a kormányfő.

Heger beszélt arról is, hogy nem csak ukránok menekülnek a háború elől, hanem más országok állampolgárai is, akik hazafelé tartanak. Hozzátette: segítenek nekik eljutni a legközelebbi repülőterekre.

Bevezető

Csütörtökön (március 3.) Szlovákiába látogat Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke. Ezt Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök jelentette be a szerdai kormányülés után. Hozzátette: a találkozó fő témája Ukrajna helyzete lesz.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
TASR

Read More

Post Comment