Search by category:
Egyéb kategória

Büntetlenül harcolhatnak a cseh idegenlégiósok

Büntetlenül harcolhatnak a cseh idegenlégiósok
Balaskó Réka
2022. 03. 04., p – 07:54

2022. március 4., péntek – 08:30
Friss ikon
Off

Törzs

Ebben állapodott meg Miloš Zeman cseh államfő és Petr Fiala kormányfő,. „Megállapodtunk, hogy garantálni tudjuk a büntetlenséget elnöki abolícióval (kegyelemmel) és az én ellenjegyzésemmel” – mondta Petr Fiala újságíróknak a találkozó után. Csehországban jelenleg hatályos törvény tiltja a külföldi hadseregekben történő szolgálatot, erre csak az államfő, mint a hadsereg főparancsnokának az engedélye alapján van lehetőség.

A kormányfő mostani nyilatkozata szerint nincs lehetőség arra, hogy az állampolgároknak kollektív engedélyt adjanak háborúba indulni az országhatárokon túlra, s tekintettel az érdeklődők magas számára az sem lehetséges, hogy egyenként vizsgálják meg a kérvényeket. A cseh államfői iroda mintegy 300, a védelmi minisztérium pedig több mint 100 állampolgár kérvényét tartja nyilván, akik Ukrajnába szeretnének menni és harcolni az országba behatoló orosz hadsereg ellen.

ÉLŐ: Éjszaka tűz ütött ki a zaporizzsjai atomerőműnél, nem hozott áttörést a tegnapi béketárgyalás

Kövesse figyelemmel az ukrajnai történéseket percről percre frissülő cikkünkben!

Bevezető

Büntetlenséggel számolhatnak azok a cseh állampolgárok, akik Ukrajnába mennének, hogy harcoljanak az országba behatoló oroszok ellen.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
MTI

Read More

Post Comment