Search by category:
Egyéb kategória

Komáromban tart még a gyűjtés, s már menekültek is érkeztek

Komáromban tart még a gyűjtés, s már menekültek is érkeztek
Vataščin Péter
2022. 03. 04., p – 14:08

2022. március 4., péntek – 14:46
Friss ikon
Off

Törzs

Az önkormányzat által koordinált adománygyűjtéssel kapcsolatban nincs változás, azok továbbra is a városi rendőrség épületében adhatóak le a hét minden napján, 24 órában. Legfőképpen nem romlandó, tartós élelmiszerekre van szükség, amelyek könnyen elkészíthetők és fogyaszthatók (például pástétomok, instant levesek, konzervek, kekszek stb.).

Keszegh Béla (független) polgármester megkeresésünkre elmondta, már három fuvar indult útnak Komáromból. Próbálnak óvatosan eljárni, mert sok helyről azt a visszajelzést kapják, hogy felhalmozódott az anyagi segítség. A Vöröskereszt tapasztalatai alapján arra kell majd törekedni, hogy folyamatos legyen az emberek ellátása, valamint hogy igény és szükség szerint juttassák el az ellátmányokat az adott településekre, helyszínekre – részben a már Szlovákiában tartózkodó menekülteknek, részben pedig azoknak, akik továbbra is Ukrajnában vannak. Erre Keszegh szerint már csak azért is szükség van, mert valószínűleg hosszabb távon szorulnak majd segítségre a háború által érintett közösségek.

Ami a Komáromba érkező ukrajnai menekülteket illeti, néhányan már itt találtak szállást maguknak. A polgármester szerint próbálnak nekik segíteni a mindennapokban, beleértve az integrálódást is, hiszen a gyermekeknek itt kell biztosítani az iskolába való járást. Ezen felül már több felajánlás is érkezett az önkormányzathoz például egyes panziók részéről, ill. mérlegelik egyes tornatermek és kollégiumok befogadóképességét is. Ezek a lehetőségeket most összegzik a városházán, hogy adott esetben igény szerint fel tudják ajánlani a Komáromba érkezőknek. Keszegh hozzátette, a helyi ukrán közösség több tagja is aktivizálta magát, s próbálják segíteni az otthon maradt ismerőseiket, rokonaikat. Mint köztudott, több olyan munkavállaló él Komáromban, akik Szlovákia keleti szomszédjától érkeztek ide élni és dolgozni, többen például az egészségügyben vállaltak munkát.

Bevezető
Komárom |

Az adományokat igyekeznek célirányosan eljuttatni oda, ahol a legnagyobb szükség van. Zajlik a potenciális szállások felmérése, néhány ukrajnai menekült pedig már meg is érkezett Komáromba.

Település / hely
Komárom

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Vataščin Péter

Read More

Post Comment