Search by category:
Egyéb kategória

Szenvednek az orosz oligarchák

Szenvednek az orosz oligarchák
Balaskó Réka
2022. 03. 04., p – 08:30

2022. március 4., péntek – 08:42
Friss ikon
Off

Törzs

Joe Biden elnök szerint külön hatóság fogja levadászni az érintett vagyonokat, amelyek felett egyelőre a Vlagyimir Putyin közeli körébe tartozó vagyonos oroszok rendelkeznek. Biden megismételte, a cél az, hogy Oroszországra nézve a lehető legfájdalmasabb büntetést mérjék. A megcélzott oligarchák között van Dimitrij Peszkov, Putyin szóvivője is.

Szankcióval sújtják Aliser Uszmanovot is, aki Oroszország egyik leggazdagabb embere, a Metalloinvest alapítója és Putyin közeli szövetségese. Amerikai ingatlanjait és a vagyontárgyait lefoglalták, a luxusjachtját pedig a németek foglalták le. Uszmanovra Nagy-Britannia is szankciókat vetett ki, ugyancsak vagyonbefagyasztással és utazási korláttal sújtják. Uszmanovnak jelentős érdekeltségei vannak két élvonalbeli angol futballklubban, az Arsenalban és az Evertonban. Emellett ő a tulajdonosa az egyik legértékesebb nagy-britanniai lakóingatlannak, az északnyugat-londoni Highgate városrészben lévő Beechwood House-nak, amelynek becsült piaci értéke jelenleg 48 millió font, és övé a Sutton Place nevű 16. századi kastély is a London határában fekvő Surrey megyében.

(MTI, NapiG.)

Bevezető

Újabb szankciókról döntött az Egyesült Államok és Nagy-Britannia. Washington 19 orosz oligarcha és 47 családtagja, ismerőse vagyonát lefoglalja, az országba való beutazásukat betiltja.

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Sidó H. Zoltán

Read More

Post Comment